Rögbi

2020.12.28. 21:36

Fehérvárról az elsők között Jakubecz Lili

Szavazott a rögbis társadalom az év legjobb játékosaira. A Fehérvár Rugby Club játékosa, szélsője, Jakubecz Lili bizonyult az U16-os korosztályban a legjobbnak.

Káldor András

Jakubecz Lili, az év legjobbja kitűnt társai közül

Fotó: a klub

A hölgyeknél ez a korosztály a legfiatalabb, amelyben az év játékosa díjat odaítélte a Magyar Rugby Szövetség. Igyekeztek olyan attitűddel rendelkező fiatalokat jelölni, akikben látják az igazi sportolóvá váláshoz szükségesek jelenlétét.

A jelöltek mindegyike meghívást kapott fiatal kora ellenére az U18-as válogatott bő keretébe, ketten be is játszották magukat az ORV csapatba. Jakubecz Lili korosztályának legrégebb óta rögbiző játékosa, már hét esztendeje remekel a pályán. Az U16-os lánycsapattal négyszer nyert magyar bajnoki címet, fiatal kora ellenére jelenleg a felnőtt női mezőny egyik legeredményesebb pontszerzője. Nevelőedzője a fehérvári rögbi atyja, Gyolcsos Ferenc.

Jakubecz Lili, az év legjobbja kitűnt társai közül
Fotó: a klub

Lili sok éves munkájának gyümölcse most érett be, ami a legjobb időben érte, életkori sajátosságait figyelembe véve. Idén már a felnőtt mezőnyben is játszik, és igen ponterős játékosa csapatának. Fizikailag nagyon erős, mélyfogástechnikája kiváló, támadásban, védekezésben meghatározó szerepet vállal csapatában. Azt csak remélni lehet, hogy szorgalma nem hagy alább, s kellő nyitottsággal fogadja a további fejlődés lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában