Új arcokkal készülnek

2020.12.15. 22:52

Az U20-as jégkorong válogatott Újvárosban is jégre lép

A magyar U20-as jégkorong-válogatott Horváth András szövetségi kapitány irányításával szerda és szombat között együtt készül a Tüskecsarnokban, valamint két edzőmérkőzést is játszik ezen idő alatt.

Káldor András

Legutóbb Ausztria legjobbjaival mérkőztek a juniorok Fotó: Andreas Robanser

Most – amennyiben a pandémia nem zavart volna be – Dániára, az U20-as divízió 1/A-s világbajnokságra figyelnénk, de mivel más időket élünk, a vb-t törölték, így marad egyrészt a kellemes emlékfelidézés – éppen egy éve menetelt a csapat Kijevben, és nyerte meg a divízió 1/b-s vb-t – és az újratervezés mellett az előretekintés. A junior válogatott tagjait augusztusban és novemberben hívta összetartásra a szakmai stáb, előbb az Opten Vasas Erste Ligás csapatával játszott két edzőmeccset a csapat, majd az A-csoportos vb-re készülő osztrákokkal vívott két hasznos találkozót.

A decemberi összetartásra kizárólag 2002-es születésű játékosoknak küldött meghívót a szövetségi kapitány.

– A jövőben 2002-es születésű játékosokra számítunk, közülük a lehető legtöbb olyan fiatalra, akiknek esélyük van arra, hogy beverekedjék magukat a jövő évi világbajnoki keretbe. Januárban már olyan bő keretet hívunk össze, akikkel célirányosan elkezdhetjük a közvetlen felkészülést, lényegében most megtörténik a korosztályváltás – mondta a kapitány, utalva arra, hogy a 2001-es születésű játékosokat már inkább a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Sean Simpson figyelmébe ajánlotta.

A válogatott csütörtökön az U18-as válogatottal, szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák Erste Ligában szereplő csapatával játszik tesztmeccseket.

Legutóbb Ausztria legjobbjaival mérkőztek a juniorok Fotó: Andreas Robanser

– Nagyon örülök annak, hogy sikerült mérkőzéseket lekötnünk. A vírushelyzet miatt úgy ítéltük meg, hogy nem vállalunk fel utazást, nem lett volna az osztrák túrához hasonló értéke a lehetséges variációknak, idehaza készülünk. Két Erste Liga-csapattal egyeztettünk egy-egy találkozóról, mert a Vasas elleni augusztusi mérkőzések tökéletesen szolgálták a felkészülésünket, látszott, hogy egy Erste Liga-csapat nagyjából hasonló játékerőt képvisel, mint a leendő vb-ellenfeleinké. A DAB vállalta a mérkőzést, amit ezúton is köszönünk a dunaújvárosiaknak, reméljük, hogy hozzá tudunk mi is járulni ahhoz, hogy a gödörből kicsit kijjebb jöjjenek – tette hozzá Horváth. A 22 tagú keretbe a Titánokból Kóger Balázs, Dobmayer Dominik, Csiszer Ádám, és Németh Kristóf, míg a Dunaújvárosi Acélbikák együtteséből Gebei Bence, Barna Dávid kaptak meghívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában