A lehetőségek szigete

2020.12.26. 07:30

A váli Móricz Dániel bekerült az Exatlon Hungary harmadik évadába

Kemény évet tudhat a háta mögött a váli származású országúti kerékpár magyar bajnok, Móricz Dániel, akinek alaposan átírta az idei évét a világjárvány. Szokták mondani, hogy minden jó, ha a vége jó, ugyanis bekerült a december 28-án induló Exatlon Hungary Bajnokok csapatába.

Kecskés Zoltán

Fotó: TV2

Az év elejét még Olaszországban töltötte a Northwave Siatek Olmo csapatában, majd aztán egy csapásra a feje tetejére állt minden.

Haza kellett térnie és a versenyek elmaradása miatt sajnos anyagi nehézségekkel is szembesült, ezért magyar bajnokként áprilistól bringás ételfutárnak állt. A nyári enyhítéseknek köszönhetően aztán újra leporolhatta versenykerékpárját, felhúzhatta kesztyűjét, mígnem újra a bizonytalanságba fulladt minden.

– Hullámvasút volt az idei év. A 2020-as szezonomat izgatottan vártam, új csapatban, immáron külföldön, de a Covid mindent keresztülhúzott. Ez főleg lelkileg viselt meg. Emlékszem, február 23-án reggel – épp amikor az aznapi megmérettetésre készültem – az olaszországi edzőm mondta, hogy a járvány miatt törölték a viadalt, és kérte, hogy keressek mielőbbi módot a hazajutásra, amíg még lehet… Még bizakodva úgy váltunk el, hogy pár hét múlva találkozunk, de ez csupán félév múlva történt, majd jött az újabb sokk ősszel…

Kaotikus évet tudhat a háta mögött Móricz Dániel, de bízik benne, hogy a 2021-es szezonban minden jóra fordul
Fotó: Versenyző

Az idei év egyik legnagyobb gödrének nevezte, hogy sok év után nem tudott rajthoz állni a 2020-as Tour de Hongrie-n, ugyanakkor örült Valter Attila győzelmének. Aztán újra bebizonyosodott, hogy az élet a legnagyobb forgatókönyvíró. Csörgött a telefonja és a TV2-től keresték.

– A bizonytalan szezonom és a levertségem miatt a legjobbkor jött a felkérés. Extra érzéssel és lelkesedéssel fogadtam, hogy az Exatlon Hungary harmadik évadában a Bajnokok csapatának a tagja lehetek! Hatalmas megtiszteltetés világ-, Európa- és olimpiai bajnokok nyomában járni és társuk lenni egy mindannyiunk számára új versenyben, Dominikán. Ezzel talán alkalmam nyílhat arra is, hogy népszerűsítsem szeretet sportá­gamat, az országúti kerékpárt, és így talán új tehetségek is felbukkanhatnak.

Kihívásként és egyben lehetőségként tekint a műsorra
Fotó: TV2

Az Exatlon Hungary stábja és csapatai a szeretet ünnepét a Karib-tenger partjainál fogják tölteni, és a halászlé és bejgli helyett emberpróbáló akadálypályákon küzdenek egymással.

– Ahogyan az idei év, úgy az ünnepek is máshogy alakulnak. Kicsit furcsa, de az első karácsonyomat fogom itthonról távol, teljesen más körülmények közt, új közösségben átélni. Ez egyfelől izgalmas, de nehéz is, hiszen a karácsonyi otthon töltött időszakot kimondottan kedvelem. Kettős érzések vannak ezzel kapcsolatban bennem, de alig várom, hogy rajthoz álljak és megküzdjek a Kihívókkal.

Beszélgetésünk végén elmondta, hogy csapattársairól jók az első benyomásai. Reméli, hogy bajnokhoz hűen tudnak majd teljesíteni és győzelemre viszik a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában