Éles harcban vannak és lesznek a labdarúgó megyei harmadosztály dobogósai

2020.11.25. 19:57

Új trónkövetelők a csoportokban

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságok még a koronavírus-járvány hatására meghozott intézkedések előtt befejeződtek, így a félbeszakadt tavaszi idénnyel ellentétben a szurkolók jelen lehettek a találkozókon, és élvezhették azokat.

Káldor András

A pázmándi Oláh Dáneil (zöld) és a dinnyési Malasics Gábor egymást nem kímélve küzdött a rangadón a labdáért

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az előző idényben, mint arra sokan emlékezhetnek a pandémia kitörése után nem sokkal berekesztette a Magyar Labdarúgó-szövetség a bajnoki küzdelmeket, illetve a megye harmadik vonalában már el sem indult a tavaszi küzdelemsorozat. Ősszel viszont időben, augusztus közepén a lovak közé csaptak a részt vevő együttesek, igaz október utolsó hétvégéjére be is fejezték a szezont. A három csoport tabellájának élén különösebb meglepetést nem látunk, nagyjából ugyanazok a csapatok szerepelnek az élbolyban, mint az előző évben, talán a Simix Üveg-Ásvány csoportban a surranópályán az első helyre beérő Videoton Baráti Kör okozhatott némi zavart a bajnoki címre esélyes Söréd együttesénél, bár a pontjaik száma azonos, csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg riválisukat a fehérváriak.

A rövid bevezető után tekintsük át a csoportok élmezőnyének részletes félévi mérlegét.

AQVITAL ÉSZAKI csoport

1. Dinnyés 10 9 1 0 41-14 28

A Dinnyés gárdája már harmadik éve ott van az élbolyban, és láthatóan arra törekszik, hogy előbb-utóbb osztályt váltson. Mindenesetre az őszi idényben a számukra legfontosabb találkozót, rangadót hazai pályán megnyerték a szintén bajnokaspiráns Pázmánd ellen. Így egy ponttal vezetik a tabellát, de az biztos, hogy tavasszal nem lesz könnyű dolguk, mert a pázmándiak nagy valószínűséggel ezt nem fogják annyiban hagyni. A Dinnyés adja a csoport legeredményesebb játékosát is, Malasics Gábor 15 találatot ért el, és egy góllal előzi meg a kajászói Pfeiffer Sándort.

2. Pázmánd 10 9 0 1 57-8 27

A Pázmánd csapata miután a 2017/18 bajnokságban kiesett a megyei II. osztályból, a korábbi kiváló kapus, Puhnyák János vezetőedző irányításával szép lassan összeszedte magát, és a félszezonban bizonyította azt, hogy helye lenne a másodosztályban. Más kérdés, hogy nem kerülhettek feljebb, mert utánpótlás szinten nem feleltek meg az MLSZ irányelveinek, így újra a megye háromban próbálkoztak. Egy szavuk sem lehet a lelkes pázmándi drukkereknek, mert csapatuk remekül szerepelt ősszel is, kivéve a dinnyési kisiklást. Az feltétlenül biztató lehet számukra, hogy ők rúgták a legtöbb, illetve kapták a legkevesebb gólt csoportjukban. Az éles lövészek versenyében két játékosuknak van még esélye arra, hogy tavasszal megszorítsa az előttük állókat, Glócz Gábor és Szálasi Ádám egyaránt 12-12 találatot szereztek.

A pázmándi Oláh Dáneil (zöld) és a dinnyési Malasics Gábor egymást nem kímélve küzdött a rangadón a labdáért
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

3. Kajászó 10 5 3 2 33-17 18

A kajászóiak kis túlzással lekopírozták az előző idényben nyújtott teljesítményüket, mivel tavasszal 17 pontot gyűjtöttek, a győzelmeik száma megegyezett az őszivel, míg a vereségek tekintetében történt némi javulás. Bár az előttük álló két csapattal szemben jelentősnek tűnik a lemaradásuk, egy jó alapozással tavasszal is megőrizhetik ezt a pozíciójukat. Legtöbb góljukat a már említett Pfeiffer Sándor lőtte, ő 14-szer vette be az ellenfelek hálóját, őt követi Molnár Károly 11 góllal. Lényegében az eredményességet nézve ketten viszik „hátukon” az együttest, mögöttük csupa két, és egygólost találunk.

SIMIX ÜVEG-ÁSVÁNY NYUGATI csoport

1. Videoton Baráti Kör 10 7 2 1 38-10 23

A 2017/18-as pontvadászatban búcsúzott a Videoton szurkolói csapata a megyei II. osztály Északi csoportjától, méghozzá úgy, hogy sanszuk sem volt a bennmaradásra. A harmadik vonalba visszatérve 2018/19-ben a sok helyi fiatallal felálló piros-kékek az 5. helyet bérelték ki, majd az előző bajnokság fél idényében ott voltak a dobogó harmadik fokán, egy ponttal megelőzve az Iszkaszentgyörgy csapatát, hárommal pedig lemaradva az előttük álló Sörédtől. Ez a tendencia aztán idén megfordult, a 10. fordulóig jobbára a Sárkeresztes és a Söréd gárdái vezették a tabellát, ám a hajrában a Söréd hazai pályán kikapott az Iszkától, a Videoton Baráti Kör ezt kihasználva a nagy rivális Sárszentmihály otthonából vitte el a három pontot, és állt a tabella élére. Ezt még annyival fejelték meg, hogy a záró játéknapon kiütéses győzelmet arattak (5-0) az idén kissé visszafogott Kőszárhegy ellen. A csoport góllövőlistájának éllovasai között ott találjuk Forró Mátét, aki megosztva a sárkeresztesi Bánfalvi Balázzsal, és az iszkaszentgyörgyi Lehota Gergővel 9-9 góllal volt a leghatékonyabb a kapu előtt.

Forró Máté (fehér) a Videoton Baráti Kör gólvágója keveri meg a csókakői védelmet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

2. Söréd 10 7 2 1 30-10 23

A Söréd a 2016/17-es évben még az Északi csoportban vitézkedett, és ott is élcsapatnak számított, dobogós helyen zárva. Ezt követően sorolták át a Simix Üveg-Ásvány csoportba, ahol három egymást követő szezonban is ezüstérmet akaszthattak játékosaik nyakába. Nem kétséges, hogy ebben az évben sem lehet más céljuk, hogy az élen végezzenek, amely megadná a feljutás lehetőségét. Harminc találatuk nagyjából megoszlik, Erdei Gábor 7 találattal emelkedik ki társai közül.

3. Sárkeresztes 10 7 1 2 28-11 22

Az elmúlt idények zömében a keresztesiek a tabella középmezőnyében, illetve az alsóházban táboroztak, de ősszel már sokkal szebb oldalát mutatta a csapat, amely a megye labdarúgásában hosszú évekig meghatározó szerepet játszó, és most már a játék mellett inkább az edzősködésre váltó Gál Dániel irányítása mellett olyan magasságokba jutott, mint közel tíz éve, amikor még az Északi csoportban második lett. Ötször vezették a mezőnyt, de Söréden vereséget szenvedtek, és így lecsúsztak arról, hogy az élen, vagy másodikként teleljenek. A legtöbb, 9 gólt elérő Bánfalvi Balázst Imre Richárd követi 5 góllal a házi góllövőlistán.

HORFER SERLEG DÉLI csoport

1. Nagyvenyim 11 9 1 1 43-16 28

A Söréd gárdájához hasonlóan Délen a Nagyvenyim hosszú évek óta ott van csoportjának meghatározó csapatai között. A második vonalban a 2009/10-es bajnokságban szerepeltek utoljára, azóta a megye háromban találkozhatunk velük. Négy idény kellett ezután, hogy magukhoz térjenek a kiesés után, ám ezt követően már egy első, két második, valamint egy harmadik hellyel büszkélkedhettek. A félbeszakadt bajnokságot a Mezőfalva nyerte, és jutott fel a megyei II. osztályba, így ismét a venyimiek léptek elő favorittá. Nem is aprózták, hatpontos előnyt kovácsoltak az őket üldöző Besnyővel szemben, és amennyiben tavasszal sem bukdácsolnak, akkor ez a fór akár elég is lehet a szezon végéig. Hatékonynak bizonyult a támadósoruk, ők lőtték a legtöbb gólt a tizenkét fős mezőnyben, de ők kapták a második legkevesebb találatot a Besnyő után. A legeredményesebb társai közül Kis Norbert István lett 14 góllal, ő az összesített góllövőlistán az előkelő második helyen áll jelenleg a dégi Tóth Zoltánnal megosztva.

2. Besnyő 11 7 1 3 38-13 22

A Besnyői SE csapata a 2015/16-os idényben a 8. helyen végzett a megyei II. osztály Déli csoportjában, majd az Iváncsa gárdájával alkottak közös együttest, szintén a megye kettőben három idényen keresztül. Idén saját jogon tértek vissza a megye háromba, és igazán nem panaszkodhatnak, mert nem muzsikáltak rosszul, sőt a mögöttük álló Sárszentágotára rávertek három pontot. Akadtak nagy gólarányú győzelmeik – a Lajoskomárom II-t 7-0-ra, a Beloianniszt 6-0-ra, a Cecét 5-2-re verték, míg a Nagylók, és az Alap is egyaránt négyet kapott tőlük. Pacát jelentett viszont a félévi értesítőben a hazai pályán a Sárszentágotától elszenvedett 3-2-es vereség, és a kulcsi (0-1) mellett a nagyvenyimi (0-2) betli. Víg Alex viszi el a pálmát 10 találattal a házi góllövők között, megelőzve a hatgólos Dankó Martint, és Lepsényi Józsefet.

3. Sárszentágotai SK 11 5 4 2 30-19 19

Az ágotai csapat az utóbbi évek során a második és a harmadik vonal között liftezett, 2018/19-ben kiesett a másod-

osztályból, ahová a mezőny feltöltése után érkezett, de jobbára a megye három Déli csoportjában találkozhattak velük a szurkolók. Az előző, csonka bajnokságban az ötödik helyet csípték el, ezt megelőzően pedig 2017/18-ban végeztek ugyanilyen pozícióban. Idén Kulcson, illetve Nagyvenyimen nem jutottak sikerélményhez, de a négy döntetlen is soknak bizonyult ahhoz, hogy az előttük állókat igazán megszorítsák eddig. A Rácalmás és az Alap csapatai is ott lihegnek a nyomukban, mindössze egy pont az előnyük ezzel a két együttessel szemben, úgyhogy a folytatásban arra alapozhatnak, hogy Besnyőn sikerült nyerniük, és mindkét riválisuk hozzájuk utazik majd. Legeredményesebb gólszerzőjük Kovács Krisztián, aki tavaly 23 találattal toronymagasan első lett a mezőnyben, most az összetettben 12 góljával a negyedik, ám így is csapata góljainak majd a felét ő szerezte.

A csoportban a Vajta II-ből Csányi Kálmán 17-szer talált be, jelenleg ő áll ezen a fronton a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában