Aqvital FC Csákvár

2020.11.21. 07:50

Történelmi mérkőzés következik

A válogatott szünet után vasárnap a 17. forduló összecsapásaival folytatódik a Markentil Bank Liga NB II-es bajnokság. Az Aqvital FC Csákvár a listavezető Debreceni VSC gárdáját fogadja hazai pályán.

Kecskés Zoltán

Fogadkozik a Csákvár a DVSC elleni meccs előtt Fotó: PT (Archív)

A DVSC-t nem kell bemutatni a szurkolóknak, hiszen Magyarország egyik legsikeresebb klubjáról beszélünk. Az elmúlt 20 évben hétszer szerzett aranyérmet az élvonalban, emellett a Magyar Kupát, a Ligakupát és a hazai Szuperkupát is elhódította. Bár a tavalyi szezonban csalódáskeltő teljesítménnyel visszaestek a másodosztályba, de a keretük egy cseppet sem gyengült, sőt Dzsudzsák Balázs érkezésével még tovább is erősödött. Igazi erőpróba vár tehát az Aqvitalra a feljutás első számú várományosának számító Debreceni VSC csapata ellen.

A Loki kerete kétségtelenül vetekszik az élvonalbeli klubok együtteseinek játék­erejével, amelyet a statisztika is alátámaszt. A hajdúságiak mindösszesen 10 gólt kaptak és 38 találatot jegyeztek a bajnokságban és csupán egyetlen vereséget számlálnak a Gyirmót ellen. Az együttes legeredményesebb játékosa az U21-es válogatott Bárány Donát, aki már 10 gólnál tart a szezonban. Egy igazi történelmi találkozó következik, ugyanis a csákváriak még soha nem találkoztak tétmeccsen a DVSC-vel.

Fogadkozik a Csákvár a DVSC elleni meccs előtt Fotó: Pesti Tamás (Fejér Megyei Hírlap-Archív)

Kondás Elemérnek, a debreceniek vezetőedzőjének jó véleménye van a Fejér megyei együttesről, így nem veszik félvállról a találkozót. – Egy jó ellenfél vár ránk, a Csákvárt képzett futballisták alkotják. Rosszul kezdték a bajnokságot, mert sok játékosukat kellett nélkülözniük, de miután egyre több lett a visszatérőjük, el is kezdték gyűjteni a pontokat. Masszív csapat, amely tavaly az élmezőnyben volt, de nekünk nyilván a saját céljainkra kell figyelnünk – nyilatkozta a debreceni klub honlapján. Visinka Edének és fiainak tehát nem lesz könnyű dolga. Bár a kéthetes szünet jót tett a sérüléssel, betegséggel küzdőknek, de elmondása szerint együttese nem 100%-os, ennek ellenére mindent megtesznek a vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzésen. A jelenleg 19. helyen álló gárda célja (4 pontra vannak a bennmaradó helyektől), hogy átmentsék az elmúlt hónapban mutatott jó formájukat.

– Erőben szép lassan kezdik utolérni magukat Baracskai Rolandék, de érthető módon még mindig messze vannak tavalyi formájuktól. A korábban sérüléssel bajlódó Daru Bence és Nándori Botond a csapattal edzett már a szünetben, ugyanakkor Papp Milán és Ganbold Ganbayar is kénytelen volt korábban befejezni a csütörtöki gyakorlást. Nem akarok panaszkodni, hiszen ha a legjobb tizeneggyel, top formában lépnénk pályára vasárnap, akkor is a Loki lenne a találkozó esélyese, így viszont különösen nagy bravúrnak számítana, ha pontot tudnánk elvenni a DVSC-től. Természetesen nem feltartott kézzel várjuk a listavezetőt, s mindent elkövetünk, hogy megnehezítsük a dolgát! – mondta az Aqvital honlapjának a csákvári szakember. Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt sajnos zárt kapuk mögött rendezik a meccset, de a csákvári klub élő streamen keresztül közvetíti az összecsapást, így szurkolók nem maradnak le a kilencven percről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában