Bravúrjával a hetedik helyre lépett fel a Toldi-legénység

2020.11.02. 20:26

Molnár-dupla döntött

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a MOL Fehérvár második csapata izgalmas végjáték után diadalmaskodott.

Krebsz András

Molnár Márkó (balra) hajrágóljaival nyert a Vidi II Sopronban

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

SC Sopron–MOL Fehérvár FC II 1-3 (1-1)

Soproni Városi Stadion, 700 néző, vezette: Kubicsek Máté.

Sopron: Majer – Keresztes, Tóth A. (Purt, 90.), Kustor, Gáncs, Kocsis (Jakab D., 62.), Holzmann (Baranyai, 90.), Krizsonits, Jakab G., Pető, Harangozó (Kalmár, 67.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fehérvár II: Dala – Tóth A., Illés, Molnár M., Vágó, Dékei (Hajdinger, a szünetben), Papp M. (Elek, a szünetben), Kövesdi (Rónaszéki, 85.), Dinnyés, Zólyomi, Kojnok (Tóth B., 78.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gól: Jakab G. (35. – büntető) ill. Keresztes (1. – öngól), Molnár M. (87., 97. – büntető)

A tartalékos fehérvári fiatalok – a szakmai stáb a cserepadon mindössze négy mezőnyjátékossal és egy kapussal számolhatott – a forduló előtt az 5., legutóbbi kilenc bajnoki fellépéséből nyolcat megnyerő Sopron otthonába látogattak vasárnap délután.

A lehető legjobban indult a mérkőzés a vendégek számára, ugyanis már az első percben előnybe kerültek. 14 másodperccel a kezdő sípszót követően egy kapu elé ívelt labdát Keresztes Krisztián nemes egyszerűséggel a saját hálójába csúsztatott, 0-1! Az öngól utáni sokk elmúltával a soproniak magukhoz ragadták a kezdeményezést, de jobbára csak veszélytelen átlövésekig jutottak. A 35. percben aztán Dala a tizenhatoson belül szabálytalankodott Kocsissal szemben, a büntetőt Jakab Gábor magabiztosan a kapuba helyezte, 1-1!

Molnár Márkó (balra) hajrágóljaival nyert a Vidi II Sopronban
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

A félidőben Toldi Gábor kettőt is cserélt, Dékeit Hajdinger, a házi góllövőlistát vezető Papp Marcellt pedig az elsőszámú csapatnál mellőzött Elek Ákos váltotta. A térfélcserét követően a hazai együttes nagyobb fordulatszámra kapcsolt, azonban a többnyire pontrúgások után veszélyeztető soproniak még egyszer nem tudtak túljárni a mindössze 16 esztendős fehérvári hálóőr eszén. A hajrához érve szinte mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, azonban a szakadó esőben korábban hazainduló szurkolók nem akármilyen befejezésről maradtak le. Molnár Márkó a rendes játékidő lejárta előtt nem sokkal szemet gyönyörködtető mozdulattal tekert a hazai kapuba, 1-2! A fehérvári támadó a hosszabbítás perceiben ráadásul egy tizenegyest is kiharcolt – a hazaiak trénere az esetet követően reklamálásért piros lapot kapott –, amit aztán higgadtan értékesített is, ezzel végérvényesen eldöntve a pontok sorsát, 1-3!

A bravúrgyőzelmet arató fehérváriak egy pontra megközelítették a soproni alakulatot, ám Toldi Gáborékra vasárnap még nagyobb feladat vár. A piros-kékek a listavezető III. Kerületi TVE csapatát látják vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában