Dunaújvárosi Acélbikák

2020.11.26. 22:30

Könnyed ferencvárosi siker

Az Erste Liga 13. játéknapján az eddig még a rendes játékidőben nyeretlen Acélbikák a bajnoki címvédő ellen próbálták negatív sorozatukat megtörni. Ez azonban már az első percben, majd a folytatásban dugába dőlt, és magabiztosan nyertek a zöld-fehérek.

Káldor András

Az újvárosi Török Viktor (piros) próbálja lerázni az őt üldöző Pavuk Attilát

Fotó: Utánpótlás Sportfotó

Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

Dunaújváros, zárt kapuk mögött

Vezette: Haszonits, Gangel, Muzsik, Pálkövi B.

DAB: Pinczés B. – Dósa, Phillips, Mazurek 1, Pihlqvist, Török – Kovács B., Nilsson, Dansereau,  St. Pierre (1), Szappanos (1) – Hruby, Mestyán, Azari, Németh P., Pozsár – Lencsés, Gebei G., Tamás, Pinczés O. Vezetőedző: Dave Leger

FTC: Arany – Kärmeniemi (1), Sarcia, Kulmala, Nagy G. 1, Somogyi B. (1) – Boros, Hegyi (1), Pavuk, Tóth A., Tóth Renátó – Bán, Ellerby (1), Hajós 1 (1), Németh A. 1, Sági 1 – Galántai, Imre, Roczanov, Tóth Gergő, Tóth Richárd. Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Kapura lövések: 35-48

Az újvárosi Török Viktor (piros) próbálja lerázni az őt üldöző Pavuk Attilát
Fotó: Utánpótlás Sportfotó

A kapuban a rutinos Garrett Hughson nélkül állt fel a házigazda, ez egyáltalán nem tűnt biztató jelnek számukra, hiszen az utóbbi időben rendre sokgólos meccset játszottak a felek, és ezeken az FTC bizonyult jobbnak. Így aztán nem keltett különösebb meglepetést, hogy alig telt el 26 másodperc, amikor Nagy Gergő kapu elé belőtt lövését Pinczés Bendegúz mozdulatlanul, dermedten nézte, és a pakk a gólvonal mögé hullott, 0-1. A 7. percben rögtön az első emberelőnyét ki tudta használni a DAB, remek akció végén David Mazurek két lépésről használta ki a Fradi-védelem megingását Louis St. Pierre átadása után, 1-1. A 12. percben rendkívül fineszes megmozdulást láthattunk Sági Martin részéről, tőle indult a zöld-fehérek támadása, előbb egy csellel becsapta Mestyán Istvánt, majd fonákkal, Pinczés hóna alatt lőtte a ketrecbe a korongot, 1-2.

Az első szünetet követően nagy lendülettel indított a Fradi, de az első helyzet a DAB előtt adódott, Mazurek elől az utolsó pillanatban kotorták el a korongot a kapu előterében. Nem panaszkodhattunk az iramra, lendületes, élvezetes hokit játszottak a csapatok, a 34. percben pedig tovább növelte előnyét a fővárosi gárda. Fraser Ellerby nagyszerű korongszerzése után jól centerezett az érkező Hajós Roland elé, aki nem hibázott közvetlen a kapu elől, 1-3. Nem sokkal később Németh Attila egy korongszerzés után egy az egyben vezette kapura a pakkot, de a vasat lőtte telibe. Aztán a 39. percben már betalált a Ferencváros csatára, formás támadás végén Hajós tálalt elé, és a rövid felső sarokba fellőtt korongot már nem védhette Pinczés, 1-4.

A záró harmadban a vendégek a biztos vezetés tudatában nem erőltették már a támadásokat, míg a DAB próbálkozott becsülettel, de Arany Gergelyen nem tudtak kifogni. A hajrában 53 másodperc erejéig kettős előnybe került az FTC, de ezt Pinczéssel az élen kibekkelte a DAB.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában