jégkorong

2020.11.08. 22:43

Ismét legyőztük a lengyeleket

A magyar és a lengyel jégkorong-válogatott szombaton sokkal élesebb meccset játszott, mint két nappal korábban. A csütörtöki háromgólos diadal után 3-2-re győztük le a baráti nemzetet. Kétszer is hátrányból állt fel Sean Simpson együttese, Sofron István duplája döntött.

Németh Krisztián

Sofron István (jobbra) góljai döntöttek Fotó: Dömötör Cs./MW

Fotó: Dömötör Csaba

Lengyelország–Magyarország 2-3 (1-0, 1-3, 0-0)

Tüskecsarnok, 595 néző. Vezette: Pálkövi, Rencz (Soós, Kis-Király)

Lengyelország: Kieler – Wajda, Michalowski, Mroczkowski 1, Pas (1), Krezolek – Gorny, Bryk, Sawicki, Walega, Urbanowicz – Kostek, Tomasik, Jeziorski 1, Neupauer, Lyszczarczyk – Szurowski, Kameneu, Marzec, Starzynzski (1), Przygodzki. Szövetségi kapitány: Robert Kalaber.

Magyarország: Bálizs – Pozsgai (1), Szirányi, Nagy. G., Nagy K., Sofron 2 – Garát (1), Szabó D., Bartalis, Csanyi, Magosi – Tóth G., Vojtkó, Bodo, Sarauer, Terbócs – Kiss D., Wehrs, Becze, Tóth R. 1, Vas J. (2). Szövetségi kapitány: Sean Simpson.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc

Kapura lövések: 26-25

A csütörtökön 5-2-re megnyert mérkőzés után ismét összecsapott egymással a fővárosban a két együttes, a magyarok keretében ezúttal is három Volán-játékos, Andrew Sarauer, Bartalis István és Szabó Dániel kapott helyet. A Tippmix Nemzetek Tornája első meccsén ellentmondást nem tűrően játszott a házigazda, azonban a szombati „visszavágón” kezdetben elmaradt a lendület. Nem úgy a vendégeknél, akik viszont dinamikusabban mentek bele a meccsbe, Tóth Krisztián hibája után pedig Christian Mroczkowski révén meg is szerezték a vezetést a 14. percben, 1-0.

Sofron István (jobbra) góljai döntöttek Fotó: Dömötör Cs./MW

Az első szünet után kinyílt a gólcsap! Parádés körülmények között fújt, egészen pontosan ütött ébresztőt Tóth Richárd, aki szép egyéni akció végén durrantotta a pakkot a hosszú felsőbe a játékrész elején, 1-1. Aztán öt perccel később élt az öt a három elleni sanszával a lengyel csapat, Bartlomiej Jeziorski góljával megint vezetéshez jutottak, 2-1. Viszont jött a válasz a játékrész derekán, amikor Pozsgai Tamás lövésébe Sofron István piszkált bele, 2-2. A harmad hajrájában ismét a korábbi fehérvári csatár pillanatai következtek, Sofi megint a legjobb helyen a legjobbkor tette ütőjét a korong útjába, 3-2.

A harmadik játékrész gólokat nem, de dinamikus játékot azért hozott. A közelmúltban kinevezett szövetségi kapitány, Sean Simpson vezetésével második mérkőzését is megnyerte a csapat. A pandémia miatt a nemzetközi hokiban is kiszámíthatatlan a helyzet, ha minden jól megy, nemzeti csapatunk jövő májusban Szlovéniában, a divízió I/A világbajnokságon mutathatja meg, mit tud igazán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában