foci

2020.11.12. 20:44

Igencsak foghíjas forduló előtt

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának beharangozója ezúttal rendhagyóra sikeredett, mivel a járványügyi helyzetben a csapatok zöme lemondta mérkőzését.

Káldor András

Mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége – a csapatok kérését is figyelembe véve – a bajnokságok folytatásáról döntött, egyidejűleg a halasztások engedélyezésével megadta a választás lehetőségét. Az alacsonyabb osztályokban – így a megyei I. osztályban is – maguk dönthetik el a csapatok, hogy játszanak, vagy későbbre halasztják mérkőzésüket. Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról.

Ennek ismeretében kerestük meg a párosítások megjelölésével a csapatok döntő többségét, hogy tájékozódjunk arról, mennyire vették a fentieket figyelembe, illetve esetleg mégis vállalják-e a játékot.

Előbb nézzük azokat a csapatokat, amelyek ott lesznek a pályákon, szombaton és vasárnap!

Nov. 14., szombat, 13.00

DUFK SE (14.)–Kisláng (9.)

Szellák Sándor a DUFK SE vezetőedzője: – Jelen állás szerint mi játszani akarunk, és hasonlóan nyilatkozott az ellenfelünk is. Nagyon örülök annak, hogy Martonvásáron nyerni tudtunk, ez azért volt fontos, mert rendezni tudtuk a sorainkat, felépült egy-két olyan kulcsszerepben lévő játékos, aki már tudott segíteni nekünk. Nem volt ez egyszerű folyamat a móri nulla-hét után, ahol fiatal gyerekek játszottak. Megleptük a Martont, és két kontrából rúgtunk két szép gólt. Az első félidőben is voltak lehetőségeink, csak akkor még egy kicsit tompábbak voltunk, de annak tényleg feltétlenül örülök, hogy elhoztuk a pontokat. Szombati ellenfelünkről tudjuk, hogy legutóbb öt gólt lőttek Enyingen, és ennek szellemében lépünk pályára. A martonvásári győzelem adott egy kis erőt és hitet. Igazán majd a mérkőzés fogja eldönteni, megmutatni, hogy mire lesz ez elég. A csapat egyik fele meggyógyult, míg a másik fele visszaesett. Újra meg van fázva két fiatal, akik legutóbb beszálltak a második félidőben, ráadásul mindketten gólpasszt adtak. Úgy állunk, hogy most mások lettek betegek, és sajnos nem lettünk többen.

Erdei István a Kisláng vezetőedzője: – Pályára fogunk lépni! Megkérdeztük a csapat tagjait, és tizenhárman-tizennégyen azt válaszolták, hogy nem látják akadályát, menjünk játszani.

Nov. 15., vasárnap, 13.00

Tó-Vill Kápolnásnyék (10.)–Enying (13.)

Höltzl Richárd a TóVill Kápolnásnyék vezetőedzője: – Sajnos nem sikerült nyerni a Tordas ellen, bár aki kint volt a mérkőzésen, az láthatta, hogy próbáltunk játszani, támadásokat építeni, szemben az ellenfél ívelgetős játékával. Aki a földön tartja a labdát, és próbál építkezni, annál a csapatnál nagyobb a hiba lehetősége, valószínűbb, hogy becsúszik egy rossz passz, és ez egyből veszélyt jelenthet a kapujára. Ezen azonban továbbra sem fogunk változtatni. Tudjuk, hogy van hova fejlődni, de úgy gondolom, jó úton járunk. A Tordas ellen jóval többet tettünk a három pontért, mint az ellenfél, de a sok elhibázott ziccer, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Mi szeretnénk játszani a hétvégén, ellenfelünk is ezen az állásponton van. Dolgozunk tovább, próbálunk előrébb lépni a tabellán, de ehhez mindenképpen le kellene győznünk az E­nyin­get. Küzdelmes mérkőzésre számítok, szeretnénk egy jó mérkőzést játszani az amúgy is mély kápolnásnyéki pályán.

A továbbiakban azoknak a csapatoknak a vezetőit, edzőit szólaltattuk meg, akiknél egészen biztos, hogy nem fognak mérkőzéseket rendezni, valamint vannak olyanok is, ahol már ebben az évben nem lesz semmilyen esemény – lefertőtlenítettek mindent, és lakat került a pályákra – egészen biztosan tavaszig…

Sárosd Kronos Sport (1.)–Lajoskomáromi SE (12.)

Arany Tibor a Sárosd Kronos Sport vezetőedzője: – Nagyon megbolydult az állóvíz, jobb lett volna, ha azt mondják hétfőn, hogy zárt kapukkal folytassuk, és játsszuk le így a hátralevő fordulókat. Akkor véleményem szerint ennek nem lett volna akadálya, mert túl lennénk ezeken a meccseken. A vezetés álláspontja nálunk az volt, hogy amennyiben lehet, játsszuk le a két fordulót, de a játékosok nagy része is inkább játszani szeretett volna, bár akad olyan is, aki úgy vélekedett, hogy akkor legyen vége. Kedden egy gyors edzést csináltunk, majd ezt követően egy rögtönzött évzárón az ifi és a felnőtt játékosok leültek, beszélgettek, majd mindenki sietett, hogy hazaérjen éjfélre.

Mosberger Mátyás a Lajoskomáromi SE ügyvezetője: – Mi nem fogunk pályára lépni sem a hétvégén, sem a következő fordulóban. Ezt az elnökség eldöntötte, emellett van három koronavírusos játékosunk is. Amúgy ebben a helyzetben, hogyha van választási lehetőség, akkor ezt választjuk. A felnőttek mellett nem játszanak az utánpótlásban sem, de a Bozsik-programban más a helyzet. Mi lefertőtlenítettünk mindent, és bezártuk az öltözőt. A héten már nem is tartottunk edzést, semmi értelmét nem láttuk annak, hogy szombaton pályára lépjünk.

Sárbogárd SE (6.)–Bodajk SE (5.)

Pajor László a Sárbogárd SE szakmai igazgatója: – A vezetőség úgy döntött, hogy mindennemű sporttevékenységet és az edzéseket befejezzük erre az évre. Beadtuk a hivatalos kérelmet a szövetség felé, és elhalasztottuk az U21-es női meccsünket, valamint két U16-os mérkőzéssel is hasonlóképpen járunk el.

Mányi TK (15.)–Móri SE (2.)

Varga Mihály a Mányi TK elnöke: – Nem fogunk játszani vasárnap, és nem is fogjuk lejátszani a jövő heti mérkőzést sem a Martonvásár ellen. Négyen megint karanténba kerültek, és semmi értelmét nem látjuk annak, hogy pályára lépjünk, mert nem tudjuk biztosítani a feltételeket. Azzal, hogy a klubok számára megadták a lehetőséget, a döntést mi elfogadjuk, mivel úgy éreztük, hogy jelenleg a folytatásra nincs lehetőségünk. Az U16-os csapatunknak van még négy meccse, de az ő esetükben is úgy döntöttünk, hogy nem játszanak, valamint egy U14-es mérkőzésen még pályán leszünk, és ezzel be is fejeztük az évet.

Főnix FC (11.)–Ercsi Kinizsi SE (8.)

Pavlik József a Főnix FC vezetőedzője: – Azért érdekes ez, mert nekem van olyan játékosom, aki fél, és azt mondta, hogy nem kíván részt venni a folytatásban. Volt olyan felnőtt játékos, aki elbúcsúzott és boldog karácsonyt és újévet kívánt mindenkinek. Ettől a pillanattól kezdve nem egyenlőek a feltételek. Elképzelhetőnek tartom azt, hogy biztonságosan meg lehet rendezni a mérkőzéseket, de ekkora káoszban, hogy nem edzenek úgy a játékosok, ahogy kellene, szerintem teljesen értelmetlen. Az utánpótlásban is megoszlóak a vélemények, nagyon sokan tartanak a vírushelyzettől, és nem szeretnénk belekényszeríteni abba a szülőket, hogy hozni kell a gyerekeket, mert nélkülük esetleg nem tudunk kiállni.

Lieber Károly az Ercsi Kinizsi SE vezetőedzője: – Nem szeretnénk pályára lépni vasárnap. Elnökünk, Flórián Gábor nem kockáztatja a játékosok és a kollégák életét. Szombaton lesz egy nagytakarítás az épületben, és harminc napig nem nyitjuk ki, erre az évre felfüggesztjük a munkát.

Ikarus-Maroshegy (3.)–Martonvásár SK (4.)

Mezővári Balázs az Ikarus-Maroshegy alelnöke: – Nem szeretnénk játszani, tisztában vagyunk a vírus komolyságával. Nem lehet iskolába járni, vannak betegek, nem szeretnénk azt, hogy elinduljon egy lavina. Úgy látjuk, hogy most nem a játék a legfontosabb, a józan gondolkodás ezt kívánja. Vasárnapra kiírt ellenfelünk, a Martonvásár csapata is jelezte, hogy ők sem akarnak futballozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában