jókor jön a válogatott szünet

2020.11.09. 21:59

Hova tovább, Puskás?

A következő napok sok mindenről dönthetnek a Puskás Akadémia FC-nél, legalábbis erről árulkodnak a meccs utáni a nyilatkozatok. Mély gödörben a felcsúti csapat, ez teljesen nyilvánvaló, amely történelmi verésbe (6-2) szaladt bele a Paks vendégeként.

Kecskés Zoltán

Spandler Csaba (sárgában) nagyot küzdött a paksiakkal, azonban csapata nagy pofonba szaladt bele idegenben

Fotó: pafc

Sokan azt gondolhatták, hogy a Honvéd elleni győzelem kimozdíthatja a csapatot a kátyúból és visszatérhet a csapat a siker útjára. De sajnos nem így történt. Az atomvárosiak átgázoltak a PAFC-on Hahn János hathatós közreműködésével.

Hornyák Zsolt, a felcsútiak mestere sejtelmesen úgy nyilatkozott, hogy el fog gondolkozni a folytatáson, de mint mondta, a klubon is múlik a sorsa: – Még át kell gondolnom, mi lesz a következő lépésem. Nem vagyok elégedett azzal, amit a csapat nyújt, ami persze az én munkámat tükrözi. Személyes hibák döntöttek, taktikailag fel voltunk készülve. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a hibák szándékosak voltak, valószínűleg idegeskedés okozta, a Paks pedig mindegyik lehetőségét 100 százalékban kihasználta.

Spandler Csaba (sárgában) nagyot küzdött a paksiakkal, azonban csapata nagy pofonba szaladt bele idegenben
Fotó: pafc

Nemcsak az edző, hanem a játékosok is csalódottak. A Puskás Akadémia hátvédje, Spandler Csaba sem tudta leplezni csalódottságát az M4 kamerája előtt, egyenesen szégyenteljesnek nevezete a nyújtott teljesítményt.

– Egyszerűen nem találom a szavakat, hogy négy nap alatt hogyan változhat ennyit a csapat arculata. Szégyenteljes teljesítmény volt, nem érdemeljük meg, hogy ezt a mezt felvegyük. Mondhatnám, hogy jól kezdtük a mérkőzést, de aztán jött egy tízperces hidegzuhany, és három pontrúgásból kaptunk három gólt. Az nem lehet, hogy a csapatnak ne legyen tartása, ez a vereség mindannyiunk hibája volt. Nagyon keményen bele kell állnunk a melóba, össze kell dugnunk a fejünket, és meg kell beszélnünk a dolgokat, mert így nagyon rossz irányba megyünk. Ebből csak kőkemény munkával lehet kijönni.

Talán emiatt is éppen jókor jön a válogatott szünet a Puskás Akadémia FC-nek, hogy rendezzék a soraikat, lesz idejük mentálisan is megújulniuk. A felcsútiak az idei szezonban eddigi tíz mérkőzéséből négyet nyertek meg és hatot veszítettek el. A következő fordulóban, november 21-én, a Budafoki MTE csapatát fogadják hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában