vízipóló

2020.11.18. 23:24

Helytállt a BVSC, de a Dunaújváros nyerte a derbit

Az utolsó őszi hazai mérkőzését játszotta a Dunaújváros élvonalbeli vízilabdacsapata a női OB I. 8. fordulójában. Igazi rangadó várt az éllovas DFVE-re, ugyanis a bajnokságban remeklő BVSC látogatott a Fabó Éva Sportuszodába.

Kecskés Zoltán

Gurisatti Gréta ismét igazi vezérnek bizonyult, négy góllal vette ki a részét a BVSC elleni diadalból

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

DFVE–BVSC Zugló 11-9 (3-3, 3-0, 3-5, 2-1)

Dunaújváros, Fabó Éva S., zárt kapus, V.: Kovács Cs. Tamás, Petik András.

Gólok: Gurisatti Gréta 4, Garda Krisztina 2, Horváth Brigitta, Mucsy Anna Mandula, Brezovszki Gerda, Szilágyi Dorottya, Geraldine Mahieu, illetve Leimeter Dóra 3, Gémes Anett Alexa 3, Takács Orsolya, Kele Nikolett, Alaksza Noémi.

Újabb nagy erőpróba előtt állt a DUE-Maarsk vízilabdacsapata, hiszen az FTC otthonában elért döntetlen után a végletekig küzdő zuglóiakkal csaptak össze tegnap este. Volt miért visszavágniuk az újvárosiaknak a Fradi elleni rangadót követően, ahol szemmel láthatóan csikorogtak a fogaskerekek. Mentségükre legyen mondva, hogy a zöld-fehér mérkőzést megelőzően az utolsó erős ellenfelük még szeptemberben volt a Magyar Kupa fináléjában.

Ellentétes célokkal ugrottak a medencébe az együttesek: az újvárosiak szerették volna megőrizni veretlenségüket, ezzel együtt otthon tartani a három pontot, míg a BVSC Zugló el akarta kapni a Magyar Kupa-címvédő grabancát.

Ennek okán remekül kezdetek a vendégek, az első negyedben mindig vezetést tudtak szerezni, így a hazaiaknak kellett rohanniuk az eredmény után. Rangadóhoz méltóan gólgazdag első negyedet produkáltak a felek, amely 3-3-as döntetlennel zárult.

Gurisatti Gréta ismét igazi vezérnek bizonyult, négy góllal vette ki a részét a BVSC elleni diadalból
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A hazaiak aztán a második játékrészben helyre tették a védekezésüket (gólt sem kaptak!) és az Eb-bronzérmes Gurisatti Gréta vezérletével háromgólos előnyre tettek szert a nagyszünetre, 6-3. Petrovics Mátyás lányai azonban ismét bizonyították szívósságukat, és innen is képesek voltak visszakapaszkodni a harmadikban. Gémes Anett és Leimeter Dóra oroszlánrészt vállaltak a BVSC Zugló felzárkózásában.

A végjátékra csupán egy gólra olvadt az újvárosiak előnye, 9-8, ebből kifolyólag egy rendkívül izgalmas és feszült zárónegyedre volt kilátás. Ezt alátámasztva az első három percben gól sem született, egymás hibáiból próbáltak élni a felek. Aztán Kele Nikolett találatával ugyan egyenlíteni is tudtak a zuglóiak és ezt követően néhány pillanatig felsejlett még a vendégvezetés is, ez végül nem jött össze. Sőt, Garda Krisztina és Mucsy Anna Mandula révén kétgólosra duzzadt a hazai előny, amit már nem engedett ki a kezéből Mihók Attila csapata, 11-9. Győzelmével pedig megőrizte veretlenségét a Dunaújváros a bajnokságban, hétvégén aztán idegenben, a Szeged csapata ellen zárhatja le sikeres őszi szezonját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában