Végre ismét teljes volt a keret, de elmaradt a bravúr

2020.11.16. 21:49

Formába kell lendülni

A vízilabda OB I/B-ben szereplő Fehérvár Vízilabda SE-be mindenki nagy örömére visszatérhettek a hiányzó játékosok, ám ez is kevésnek bizonyult a fővárosiak ellen.

Kecskés Zoltán

Nagy Máté két gólt dobott a harcias meccsen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Angyalföldi Sportiskola–Fehérvár VSE 20-14 (4-4, 7-3, 6-3, 3-4)

Budapest, Kőér utcai uszoda, zárt kapus. Vezette: Besenyei Richárd, Sikter Richárd.

Gólok: Albert Barnabás 4, Szívós Győző 4, Vincze Márk 3, Melkuhn Martin Bendegúz 3, Szilágyi Attila 2, Derekas Donát 2, Molnár Krisztián, Hajós Jácint, illetve Szilvasán Patrik 4, Pongrácz Flórián 4, Nagy Máté 2, Varga Márk, Prikidánovics Nándor, Varga Ákos, Pászti Zalán.

Büntető: 0/0, illetve 3/3

Emberelőnyből: 8/13, 2/10

Az első negyed még rendben volt (4-4), majd a következőben már meg tudott lépni az Angyalföldi Sportiskola az FVSE elől, így a nagyszünetre már 11-7 állt az eredményjelzőn. A fehérváriak igyekeztek megújulni a fordulást követően, de az átütőerő hiányzott belőlük, mentségükre szólva a visszatérőknek még idő kell, hogy újra felvegyék a ritmust. Becsülettel harcoltak a mérkőzés végig, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az utolsó negyedet behúzták, de ez már csak szépségtapasznak bizonyult: a vége 20-14 lett a Angyalföldi Sport­iskola DSE javára.

Bekő Martin, az egyesület technikai vezetője és egyben játékosa elmondta, hogy az mindenképpen pozitívum, hogy a sérültek és a betegséggel küzdők újra bevethetők.

Nagy Máté két gólt dobott a harcias meccsen
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Öröm, hogy már teljes kerettel tudtunk kiállni, és az utóbbi meccseken hiányzó kezdő játékosaink szerencsére itt lehettek, de sajnos még korántsem 100%-osak. Ennek ellenére érezhető volt a mérkőzés első periódusában, hogy teljesen máshogy néz ki a csapat, mint az előző találkozókon. Azonban hiába lőttünk összesen 14 gólt, ha kaptunk közben 20-at. Sajnos túl sok találatot ajándékoztunk az ellenfélnek, amit már lehetetlen volt visszahozni. Ebben mindenféleképpen javulnunk kell a következő fordulóra. Ennek okán nagy hangsúlyt fogunk fektetni a védekezésre a tréningeken, hogy kijavítsuk a hibákat. Erre meg is lesz a lehetőségünk, ugyanis az egyeztetéseknek hála a héten már jó edzéslehetőségeink lesznek a Csitáry G. Emil uszodában. Abban bízom, hogy a visszatérőkkel kiegészülve talán jobban tudjuk egymást húzni, és ez már meglátszódhat akár a következő mérkőzéseken is.

Az FVSE következő ellenfele az YBL lesz szombaton a Komjádi uszodában. Az erősebb csapatokat idén a kanizsaiakhoz mérik a fehérváriak, és mivel az YBL csak két góllal kapott ki tőlük, várhatóan kemény ellenfél várja majd őket a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában