Edzőmeccs után bajnoki

2020.11.29. 19:29

Feszített tempójú, nehéz menetelés előtt áll az Alba

Az Alba Fehérvár kosárlabda csapata ma 17 órakor a bajnokság fordulójában a Zalakerámia ZTE KK együttesének vendége lesz, kissé foghíjas állománnyal.

Káldor András

Az Alba irányítója, Frank Turner (44) az edzőmeccseken a ZTE-nek 9, a Szegednek 13 pontot dobott Fotó: Nagy Norbert (Archív)

Fotó: NAGY NORBERT

Elég hosszú böjt után van az Alba Fehérvár, hiszen több mint három hete, november 7-én mindössze egyszer tudtak bajnoki mérkőzést játszani, akkor le is győzték 91-90-re a PVSK csapatát. Ettől függetlenül azonban szinte teljesen felborult az idei szezonra tervezett elképzelése Forray Gábor vezetőedzőnek.

Mindenesetre ezeket a körülményeket figyelembe véve keményen dolgoztak az Albások, bár a szakember egyszer tudott az augusztusi felkészülés kezdete óta teljes kerettel edzeni, és meccset játszani. A múlt héten két edzőmérkőzést játszott a csapat, ugyanis kiderült, hogy nem december 4-én Debrecenben, hanem már ma este Zalaegerszegen kell pályára lépniük. Más kérdés, hogy a két tesztmeccs közül az egyiket éppen a ZTE KK otthonában játszották, és magabiztos 81-59-es sikert értek el. Pénteken pedig Szegeden fogadta őket a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese, itt szoros csatában Stacy Davis, a záró dudaszó előtt 1,4 másodperccel szerzett triplájával győztek 83-82-re. Érdekesség, hogy mindkét összecsapáson a harmadik negyedben léptek a fehérváriak a gázpedálra, Zalában 26, míg a Tisza-partján 21 pontot dobtak, míg ellenfeleik 6, illetve 15 pontig jutottak a meccs ezen a periódusában.

Az Alba irányítója, Frank Turner (44) az edzőmeccseken a ZTE-nek 9, a Szegednek 13 pontot dobott Fotó: Nagy Norbert (Archív)

- Három hete volt az utolsó tétmeccsünk, az igazság az, hogy a felkészülésünket úgy terveztük, építettük fel az egész terhelést, hogy az első mérkőzésünk majd december 4-én lesz Debrecenben. Két edzőmeccset iktattunk be ezalatt, de négy játékosunk – Luka Markovic, Vojvoda Dávid, Csorvási Milán, és Lukács Norbert – hiányzott. Örültem annak, hogy legalább tudtunk játszani, mert ez nagyon fontos. Az utolsó meccs előtt derült ki, hogy nem negyedikén, hanem korábban kell pályára lépni. Mivel sportemberek vagyunk alkalmazkodnunk kell a szituációhoz, villámgyorsan át kellett szervezni a programot, úgyhogy egyáltalán nem könnyű a helyzetünk. A hiányzók így továbbra is megvannak, nem tudom megmondani azt, hogy közülük kire számíthatok majd. – tudtuk meg Forray Gábortól.

- Egy Albánnak teljesen mindegy, hogy ki lép pályára, mindig az a cél, és az elvárás, hogy próbáljunk meg nyerni. Ez egy ilyen szezon, akkor fogunk tudni eredményt elérni, hogyha minél jobban alkalmazkodunk és nem azon kesergünk, hogy mi lett volna ha… Bízom a játékosokban, felkészülten várjuk a ZTE elleni mérkőzést. Játszottunk velük, de ebből nem szabad kiindulni. Őket mélyen érintette, hogy ennyire simán kikaptak, kettőzött erővel fognak küzdeni ellenünk. Teljesen más mérkőzés lesz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában