labdarúgás

2020.11.21. 07:52

Derbi előtt az Iváncsa

Az NB III. 19. fordulójában izgalmas mérkőzések elé nézünk, a központban az Iváncsa KSE kecskeméti mérkőzésével. A MOL Fehérvár FC II. játék nélkül nyert.

Káldor András

A Bicskéhez (sárga-kék) az éllovas érkezik Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

KÖZÉP-csoport

2020. november 22., 13.00

Dunaújváros PASE (13.)–Hódmezővásárhelyi FC (16.)

A DPASE ellenfele egyéves kihagyás után tért vissza a harmadik vonalba, úgy, hogy a Csongrád megyei I. osztályban a második helyen végzett a Szegedi VSE mögött. A két csapat a 2018/19-es pontvadászatban találkozott utoljára, mindkét mérkőzés után az újvárosiak örülhettek, Hódmezővásárhelyen 4-0-ra, a visszavágón 6-2-re múlták felül a sárga-kékeket. Vasárnap is Jakab Elek tanítványai az esélyesek, bár idegenben már három meccsen diadalmaskodtak a látogatók.

2020. november 22., 16.00

Kecskeméti TE (1.)–Iváncsa KSE (3.)

A csoport egyik csúcsrangadóját rendezik Kecskeméten, a házigazdák vezetik a tabellát két ponttal a Dabas, és hárommal az Iváncsa előtt. Amennyiben Domján Attila csapata meglepné a lila-fehéreket, akkor akár még előkelőbb pozíciót is kiharcolhatna.

Mindenesetre a 2018/19-es teljes idényben mindkét együttes vendéglátóként megnyerte a maga összecsapását, a KTE 1-0-ra győzött Stefan Vladul góljával, az Iváncsa pedig Büki Baltazár és Berényi Balázs találatainak köszönhetően nyert 2-0-ra. Tavaly pedig Aradi Csaba, valamint Valejjos Dominique voltak a 2-0-s idegenbeli siker gólszerzői. Iváncsán, a visszavágón megosztoztak a pontokon, Károly Bálint góljára a hajrához közeledve válaszolt az iváncsai Domokos Bálint.

A Bicskéhez (sárga-kék) az éllovas érkezik Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nyugati csoport

MOL Fehérvár FC II. (11.) –Nagyatádi FC (20.) 3-0 (játék nélkül)

A piros-kékeknek nem kell pályára lépniük, mivel ellenfelük, az amúgy sereghajtó Nagyatádi FC jelezte a Magyar Labdarúgó-szövetség felé, hogy nem állnak ki a mérkőzésre. Nem tesztelték ugyan a játékosaikat, de sok a beteg náluk, így el sem utaznak Fehérvárra. A találkozó 3 pontját 3-0-s gólkülönbséggel a MOL Fehérvár FC II. kapta.

2020. november 22., 13.00

Bicskei TC (9.)–III. Ker. TVE (1.)

Legutóbbi soproni pontszerzésével a bicskei gárda két helyet ugrott előre a tabellán, ezúttal azonban még keményebb összecsapás vár Vukmir Dragan szakmai igazgató csapatára. A listavezető, és eddig vendégként mindössze egy mérkőzésen vereséget szenvedő, patinás múlttal rendelkező, 133 éves III. ker. TVE látogat a Kerecsendi Kiss Márton utcai létesítménybe. A kék-fehérek hatpontos előnnyel vezetik a tabellát, ők rúgták és kapták a legtöbb, illetve a legkevesebb gólt. Több rutinos, jól ismert labdarúgó játszik soraikban, Bakos Szabolcs annak idején többek között megfordult az FC Fehérvár, az Aqvital FC Csákvár csapataiban is, de Czvit­kovics Péter, és Remili Mohamed neve is jól hangzik futballberkekben.

ZTE FC II. (17.)–Puskás Akadémia FC II. (15.)

A két NB I-es gárda tartalékcsapata még nem találkozott a harmadik vonalban, de helyezésüket nézve közel azonos képességű együttesek fognak mérkőzni. A zalaiak egyszer tartották eddig otthon a három pontot, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőt győzték le 4-3-ra, míg a PAFC II.-nek hét meccséből idegenben kétszer termett babér Fehérváron, valamint Nagyatádon. Küzdelmes kilencven percre van kilátás, nagy valószínűséggel igen kiegyenlített mérkőzésen.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (14.)–THSE-Szabadkikötő (18.)

Ennek a párosításnak a favoritja az agárdi alakulat. Hazai mérlegük pozitív, hatból négyszer győztek, míg a vendégek kilenc idegenbeli fellépésükön mindössze egyszer diadalmaskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában