Taccsra tett szezon

2020.11.19. 11:00

Csak a korosztályos csapatai játszottak a Koronázóknak

Idén csak a Fehérvár Enthroners korosztályos csapatai léptek pályára, a tavaly története első HFL-bajnoki címét begyűjtő felnőtt együttes elsősorban fizikálisan próbálta formában tartani magát. Az amerikai focisták sikeredzője, Jim Ward távozott, a klub keresi utódját a tengerentúlon.

Németh Krisztián

Nem volt lehetősége a címvédésre a Fehérvár Enthronersnek a HFL-ben

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A koronavírus-járvány keresztülhúzta az amerikai futball lehetőségeit: a legmagasabb osztály, a HFL el sem indult, csak az alsóbb divíziókban és a korosztályos bajnokságokban zajlottak a küzdelmek. A Fehérvár Enthroners fiataljai mindhárom hazai utánpótlás bajnokságban érdekeltek voltak. A pandémia szinte valamennyit idő előtti befejezésre ítélte.

– Az U19-es bajnokságban nem jutottunk döntőbe, a finálét ebben a korosztályban lejátsszák. U17-ben egy fordulóval a vége előtt a második helyen álltunk, U15-ös csapatunkat a negyedik helyen érte az idő előtti befejezés. Voltak létszámproblémáink, mivel a koronavívus-járvány miatt nem volt lehetőségünk toborozni az iskolákban. Az U19-es csapatot főleg a 17 évesek adták. Szélesebb utánpótlás bázisra van szükségünk – közölte Pál Tibor Kornél klubelnök.

A HFL igazán nehéz helyzetbe került, hiszen elmaradt az idény.

– Tavasszal nem tudott elrajtolni a bajnokság, ősszel pedig elegendő nevező híján nem indult el. A második vonalnak számító Divízió I-ben nem akartuk elindítani a csapatot. Az osztrák második vonalban sem álltunk rajthoz, mivel a kiírás szerint nem avattak bajnokot, azaz feljutót, márpedig a célunk egyértelműen ez lett volna.

Nem volt lehetősége a címvédésre a Fehérvár Enthronersnek a HFL-ben
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A felnőtt gárda elsősorban a konditeremben edzett, pályán viszonylag ritkán. A múlt héten a Fehérvár Enthroners történelmi HFL-győzelmének kovácsa, a vezetőedző Jim Ward távozott a Koronázóktól. A 63 éves amerikaival közös megegyezéssel bontott szerződést a klub. A mester a vírushelyzetre tekintettel visszatért az USA-ba.

– Amerikai vezetőedzőt keresünk, több jelöltünk is van, már folynak a tárgyalások!

A játékoskeretben a magyar kontingens fiksz, többéves szerződésük van a hazaiaknak. Viszont a légiósok vonatkozásában vannak nyitott kérdések.

– Korábbi légiósaink kivártak, majd amikor kiderült, hogy nyáron sem indul el a bajnokság, eligazoltak. Rashad Still és Ryan Tuisaoa Lengyelországban játszott a legfelsőbb osztályban. Mindkettejükkel tárgyalunk, Rashad kapott ajánlatot a kanadai ligából, Ryant pedig marasztalják, de Németországba is hívják. Örömmel látnánk viszont mindkettejüket! Jebrai Regan egészen októberig itt volt, aztán Japánba ment játszani. Ő szinte biztos, hogy visszatér Fehérvárra! Tim McGee pedig edzőként folytatja nálunk a munkát.

A klubnál bíznak a kedvező folytatásban.

– Reméljük, tavasszal elindul a HFL, lehet, hogy a Bratislava Monarch ismét csatlakozik a mezőnyhöz, amivel még nívósabb lehet a bajnokság, főleg, ha a Kijev Capitals is marad. Tervezzük hogy junior csapatunkat a hazai Divízió II-ben is elindítjuk, hogy tapasztaltabb utánpótlással tudjuk támogatni az első csapatot. Januárban szeretnénk megkezdeni az edzéseket, amint az időjárás lehetővé teszi a pályán is – zárta mondandóját Pál Tibor Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában