Derbi derbi hátán

2020.11.16. 21:52

Az első hely a tét a BVSC Zugló elleni rangadón

Egy rendkívül izgalmas, sok hibával tarkított 11-11-s döntetlent játszott a Dunaújváros a Ferencváros vendégeként a női OB I. hetedik fordulójának rangadóján. Sok idő nincs azonban a hibák kijavítására, újabb derbi következik: szerdán a BVSC-t fogadják otthon.

Kecskés Zoltán

Kemény falatnak bizonyult az FTC, a BVSC sem lesz könnyebb

Fotó: ftc

Nehéz meccsre, ugyanakkor ezzel együtt győzelemre készült a DUE-Maarsk vízilabda-együttese a zöld-fehérek ellen. Ennek ellenére már az elején jött a hideg zuhany, ugyanis négygólos hátrányból kellett visszakapaszkodniuk. A nyílt sisakos küzdelemből végül is szerencsésen jöttek ki az újvárosiak, hiszen kevesebb mint egy másodperccel a vége előtt a szülinapos Szilágyi Dorottya révén sikerült kiegyenlíteniük. Ezzel ha a hibátlan mutató oda is lett, de a veretlenség megmaradt egyedüliként a női mezőnyben.

Egyértelműen össze kell kapnia magát a magyar kupa címvédőjének, ha a szerdai BVSC elleni rangadót sikerrel akarja megvívni. Az FTC elleni is kemény mérkőzésnek bizonyult, és legalább ilyen nehéz ütközet vár Mihók Attila tanítványaira a BVSC ellen is, akik a hét végén az UVSE-vel szemben már megmutatták oroszlánkörmeiket: hiába vezettek az újpestiek három góllal is a mérkőzés elején, a zuglóiak visszakapaszkodtak, sőt labdájuk is volt az utolsó támadásnál az egyenlítéshez. Ebből is jól látszik, hogy egy szívós együttessel kell majd farkasszemet nézniük otthon az újvárosiaknak a szerdán 19 órakor kezdődő összecsapáson. Annyi hiba, mint az FTC-MVM Népligeti Sportcentrumában, bizonyára nem fog beleférni, ha otthon akarják tartani a három pontot. Legnagyobb bánatukra azonban zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg ezt a találkozót a Fabó Éva sportuszodában. Ennek ellenére a hölgyek bíznak benne, hogy lélekben a szimpatizánsaik velük lesznek, és küldik majd a pozitív energiát, amire szükségük is lesz, hiszen az első hely a tét a derbin.

Kemény falatnak bizonyult az FTC, a BVSC sem lesz könnyebb
Fotó: ftc

Már csak két mérkőzés van hátra ebből a félévből a Női OB I.-ben, és ha sikerülne mindkét mérkőzést – BVSC, Szeged – pontveszteség nélkül lehozniuk, akkor nemcsak az élen telelhetnének, de nagy lökést is kapnának a februári folytatáshoz. A magyar kupa megnyerése után az idei szezonban a bajnoki aranyra fáj a foguk Gurisatti Grétáéknak, amit 2011 óta nem nyert meg a Dunaújváros vízilabdacsapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában