Van hova fejlődni

2020.10.26. 21:17

Támad a Vidi, de lehetne hatékonyabb

2-1-es mezőkövesdi győzelmével tartja második helyét az NB I. tabelláján a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata. Azonban a helyzetkihasználásban van hova fejlődni.

Ferencz Balázs

Bolla Bendegúz (középen) fineszes megoldással hozta helyzetbe Nego Loicot (balra) a Vidi vezető gólja előtt Fotó: MW

Fotó: Árvai Károly

Az első félidőben nem adott sok esélyt a MOL Fehérvár FC a Mezőkövesd-Zsóry FC játékosainak, hogy megmutassák, nem a bajnokság utolsó előtti pozíciójában a helyük. Azonban hiába szögezte kapujához 45 percen át ellenfelét a Vidi, a gólszerzéssel hadilábon állt. Nego találatával egygólos előnyt szerzett csak a folytatásra. Fordulás után Kuttor Attila alakulata szemléletet váltott, s kiegyenlítettebbé vált a meccs, de Houri tizenegyesgólja biztosabbá tette a fehérváriak vezetését, így a kövesdiek 87. percben lőtt büntetőgólja csak szorosabbá tette az eredményt, a pontok nem forogtak veszélyben.

– Nehéz meccsen vagyunk túl, két teljesen ellentétes fél­időt láthattunk – vélekedett a lefújás után Márton Gábor, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. – Az elsőben abszolút mi domináltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket rendre elpuskáztunk. A második játékrészben a Mezőkövesd egy kissé fölénk kerekedett, feljebb tolták a védekezésüket, ami egy kicsit megzavart minket. Az ehhez hasonló, nehezen kiharcolt győzelmek minden szempontból jót tesznek a csapatnak, összességében megérdemeltük a három pontot.

Bolla Bendegúz (középen) fineszes megoldással hozta helyzetbe Nego Loicot (balra) a Vidi vezető gólja előtt Fotó: MW

Lyes Houri minden meccsen a Vidi egyik vezére, motorja, most gólt is szerzett.

– Jó mérkőzést játszottunk, elsősorban a csapatot illeti a gratuláció. Annak is nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem első gólomat a szezonban. Az első félidőben remek játékkal rukkoltunk elő, több nagy lehetőséget is kidolgoztunk. A második fél­időben sokkal keményebben védekezett az ellenfél, mint az elsőben. A tizenegyes előtt odamentem Negóhoz és elkértem tőle a labdát, én akartam elvégezni a büntetőt, Nego pedig átengedte nekem a lehetőséget, amivel szerencsére élni tudtam – tekintett vissza a francia.

A fehérváriak szerdán 12.30-kor a Gárdony vendégeként lépnek pályára a MOL Magyar Kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában