Megfordult a világ a csákvári együttessel

2020.10.26. 21:21

Pislákol a fény az alagút végén

Nagyot fordult a világ egy hét alatt az Aqvital FC Csákvár háza táján. Végre a megyei alakulat Visinka Ede irányításával úgy néz ki, hogy visszatalált a győztesek útjára.

Kecskés Zoltán

László Noel, Daru Bence, Madarász Márk és az egész csapat ünnepelhetett a DEAC legyőzése után Fotó: Kovács Péter/Haon

Egy remek nyári felkészülés után messze alulmúlta magát a tavalyi csonka bajnokságot a 4. helyen záró Aqvital.

Ehhez a teljesítményhez nyilvánvalóan nagyban hozzájárult, hogy a koronavírus alaposan megtizedelte a csapatot, így hetek teltek el, mire ismét formába tudtak lendülni, de akkor a meccs- és az önbizalomhiány miatt több alkalommal is kiénekelték a riválisok a sajtot a szájukból. A régóta várt áttörés azonban megérkezett az elmúlt napokban, így a szurkolók joggal bízhatnak abban, hogy kedvenceik ismét régi önmagukat mutatják a pályán.

László Noel, Daru Bence, Madarász Márk és az egész csapat ünnepelhetett a DEAC legyőzése után Fotó: Kovács Péter/Haon

Így volt ez a legutóbbi két találkozójukon is. A Magyar Kupa 7. fordulójának előrehozott mérkőzésén bravúros győzelmet arattak a másod­osztályban remekül szereplő Budaörs vendégeként, így elsőként jutottak a hazai kupasorozat legjobb 32 csapata közé, majd az NB II-es bajnokság 13. fordulójában először tudtak nyerni, így a DEAC elleni sikerrel elkerültek az utolsó helyről. Hátrányuk azonban még így is tetemes, 7 pont a bennmaradó helyet még éppen birtokló szentlőrinciekkel szemben, akikkel egyébként a hétvégén a kozármislenyi stadionban találkoznak majd.

A játéknap egyébként a vendégekről szólt, a lejátszott kilenc meccsen mindössze két hazai siker született, egy találkozó döntetlenül végződött, hat helyszínen pedig mindhárom pontot elvitték a látogatók. A forduló csúcsrangadóján, a Nyíregyháza–Loki összecsapása a régi időket idézte. A listavezető DVSC hatezer néző előtt a hosszabbításban mentett pontot Nyíregyházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában