Sima Újpest-siker Újvárosban

2020.10.28. 21:57

Nem nehezítette meg a Dunaújváros PASE a lila-fehérek dolgát

A MOL Magyar Kupa 7. fordulójában, a legjobb 32 közé jutásért az Újpest FC igen magabiztos játékkal ejtette ki a sorozatból a Dunaújvárost. A lilák a második félidő elején eldöntötték zsinórban lőtt három góljukkal a párharcot.

Káldor András

A szünet után nem bírta az iramot DPASE

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros PASE-Újpest FC 0-6 (0-1)

Vezette: Molnár Attila (Mohos, Vörös)

DPASE: Orczi – Barta, Hompót, Vadász V. (Novák L., 81.), Báló (Ámon, 11.) – Markovics, Halász (Héjjas, 55.) – Kesztyűs M., Szepessy R. (Varga Zs., 81.), Dorogi – Novák Zs. Vezetőedző: Jakab Elek

Újpest: Banai – Pauljevics (Lubaki, 70.), Baosic, Risztevszki, Cerqueira – Mitrovics (Antonov, 62.), Szakály P. – Bacsa, Katona M., Beridze (Stiber Z., 61.) – Gigics. Vezetőedző: Vilnrotter-Babócsy András

Gól: Beridze (5., 52.), Bacsa (47.), Gigics (54.), Katona (67.), Stieber Z. (88.)

3-1-es sikert ért el itt az Újpest a DPASE ellen a 2014/15-ös szezonban, amikor utoljára NB I-es volt az újvárosi csapat melyet akkor Artner Tamás irányított, 2015 áprilisában.

Az újpestieknél a koronavírus újfent közbeszólt, így Predrag Rogan vezetőedző helyett

Vilnrotter-Babócsy András kapusedző meccselt. Aztán rögtön az 1. percben a karrierje során 19. alkalommal az Újpest ellen játszó Báló Tamás szabadrúgásból a rövid sarkot vette célba, labdáját úgy kellett kibokszolnia Banai Dávidnak. Az 5. percben viszont Giorgi Beridze szabadrúgása, a 16-os sarkáról már a rövid sarokban kötött ki, 0-1.

A szünet után nem bírta az iramot DPASE
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A 15. percben Beridze szögleténél Bacsa Patrik emelkedett a legmagasabbra, és fejelt a hálóba. A gólt viszont les címén nem adta meg Molnár Attila játékvezető. A 20. percben növelhette volna előnyét a vendégcsapat, Pauljevics jobb oldali beadását rossz helyre fejelte Hompót Dániel, de Szakály Péter 7 méterről, tiszta helyzetben feladta a labdát Orczi Kristófnak.

Nem kellett sokat várni a szünet után az újabb újpesti gólra, a 47. percben Branko Pauljevics jobb oldali beadását Bacsa öt méterről a kapu közepébe fejelte, 0–2. Az 52. percben Ámon Áron ragadt benn, Petar Gigics kiugratását pedig Beridze vágta a hálóba 11 méterről, 0-3. Az 54. percben Beridze adta vissza a gólpasszt Gigicsnek, aki remekül emelkedett, és fejelt a kapuba, 0-4. Az 57. percben Gigics jobblábas, 14 méterről megküldött löketét hárította bal felső sarok elől nagy bravúrral Orczi. Mindez megtetszett Szepessy Róbertnek, a középpályás az 59. percben, jobbal 27 méterről nagy bombát eresztett meg, a labda jobb oldali kapufán csattant, kis híján a felső sarokba jutva. A 67. percben Nemanja Antonov passzát Katona Mátyás ballal a bal alsóba vágta 14 méterről, 0-5. A 88. percben jött a slusszpoén, a felfutó Stieber Zoltánnak adta vissza a labdát Bacsa, a középpályás pedig 14 méterről a bal alsóba lőtt, 0-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában