Második otthonáért

2020.10.07. 11:00

Nego Loic a magyar válogatottban debütálhat

A magyar labdarúgó-válogatott a Bulgária elleni összecsapásra készül, négy Vidi-játé­kossal, köztük a francia származású Nego Loickal a soraiban.

Ferencz Balázs

Nego Loic otthonaként tekint Magyarországra, büszkén viseli majd a válogatott mezét Fotó: Mirkó I./MW

A bajnoki összecsapások hangulatát és miliőjét egy időre kénytelenek nélkülözni hazánk legjobb labdarúgói. A magyar válogatott az Illovszky Rudolf Stadionban tréningezett már hétfő délutántól, szerdán pedig Szófiában vezényel edzést Marco Rossi szövetségi kapitány. Az utóbbi időszak legfontosabb megmérettetése vár a magyarokra, Európa-bajnoki pótselejtezőn csap össze Bulgáriával. A ZTE futballistája, Babati Benjamin megsérült, míg a Salzburg klasszisa, Szoboszlai Dominik az osztrákok karanténja miatt nem szállhat harcba. Azonban újoncot avathat a válogatott: az UEFA szabálymódosításával magára húzhatja a magyar nemzeti együttes mezét a Vidi francia–magyar szélsője, Nego Loic.

Nego Loic otthonaként tekint Magyarországra, büszkén viseli majd a válogatott mezét Fotó: Mirkó I./MW

– Nagyszerű érzés volt első alkalommal csatlakozni a válogatotthoz s találkozni a csapattársakkal, akik nagyon kedvesen fogadtak – mesélte az NB I egyik legjobbja, Nego Loic. – Persze a vidis csapattársaimra még egy kicsit jobban támaszkodom, de mindenki nagyon segítőkész velem, egyértelmű számomra, hogy egy nagyszerű közösségbe kerültem. A védelmet tekintve érdekes lehet majd Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel együtt játszani, ami nagyon hasznos lehet számomra, hiszen ők egy erősebb bajnokság topcsapatában futballoznak. A legfontosabb azonban az lesz a Bulgária elleni mérkőzésen, hogy pontosan betartsuk a szövetségi kapitány és a szakmai stáb utasításait, és kövessük mindazt, amit előre eltervezünk. Hogy számít-e rám kezdőként a szövetségi kapitány, és ha igen, milyen poszton, még nem tudom, de bármilyen fel­adatot is bíz rám, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy jól ellássam.

Magyarország csütörtökön 20.45-kor csap össze Bulgáriával. Negón kívül Kovácsik Ádám, Fiola Attila, Hangya Szilveszter és Nikolics Nemanja képviselték volna a Mol Fehérvár FC-t, azonban a keddi edzésen a kapus, Kovácsik kisebb térdsérülést szenvedett, így hazatért a válogatott táborából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában