vízilabda

2020.10.22. 08:00

Jó rajtot vettek az Fehérvár Vízilabda SE játékosai

A vízilabda OB I/B-ben szereplő Fehérvár Vízilabda SE remekül kezdte az új idényt. Négy mérkőzéséből hármat is megnyert, bár a hódmezővásárhelyi találkozót újra kell játszania a koronázóvárosi pólosoknak egy kisebb blama miatt.

Kecskés Zoltán

Bekő Martin és az FVSE győzni megy Hódmezővásárhelyre

Fotó: klub

Az FVSE az alapszakban eddig egyenesen szárnyalt és minden várakozást felülmúltak. Úgy néz ki, hogy a sok munka meghozta gyümölcsét. Az első fordulóban nagyarányú győzelmet arattak a Ceglédi VSE vendégeként (9-14), míg otthon a Neptun VSC ellen sem álltak meg 16 gólig (16-11). A hátunk mögött hagyott hétvégén pedig első vereségüket szenvedték el a kanizsaiak ellen (23-11). A második fordulóban pedig hiába győztek egy szoros csatában a Hódmezővásárhely ellen, újrajátszára kerül sor egy óvás miatt.

Bekő Martin és az FVSE győzni megy Hódmezővásárhelyre
Fotó: klub

Az eddigi idény tanulságairól Bekő Martint, az egyesület technikai vezetőjét és egyben játékosát kérdeztük.

– Természetesen nem örülünk, hogy újra le kell utaznunk Hódmezővásárhelyre, hosszú az út, emiatt is nagyon nehéz az Alföldön pontokat szerezni. Az előző mérkőzés óta kemény meccseket játszottunk. Bár szombaton a Kanizsa vendégeként beleszaladtunk egy pofonba, de talán épp jókor jött, hogy egy erős ellenféllel játszhattunk a HVSC elleni csütörtöki találkozó előtt – kezdte értékelését, majd az idény eddigi fordulóinak tapasztalatait is tolmácsolta.

– Az eddigi szezonunk eddig jól alakult, a kiemelkedően erős Nagykanizsa kivételével hibátlanok voltunk, valamint az első két mérkőzés mindegyikén hátrányból álltunk fel, ez mutatja az idei csapat tartását, küzdeni akarását. A célunk, hogy a képességeinkhez és a lehetőségeinkhez képest minél előrébb végezzünk. Ebben a szezonban elmondhatjuk az összes csapat nevében, hogy az az elsődleges, hogy minél több mérkőzést tudjunk lejátszani, ezeket is teljes kerettel, és ne legyen szükség halasztásokra. Eddig szerencsére elkerültek minket a nagyobb betegségáradatok, és halasztásra sem volt még egyszer sem okunk, hiszen az erős utánpótlásunkra támaszkodhattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában