OTP Bank Liga 8. forduló

2020.10.23. 20:07

Győzelemért utaznak idegenbe a felcsútiak

A Diósgyőri VTK otthonában lép a gyepre a Puskás Akadémia FC vasárnap 19.30-tól az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Legutóbbi találkozásukkor a felcsútiak hátrányból felállva 2-1-re győztek a vendéglátóknál.

Kecskés Zoltán

Legutóbb Deutsch László (j) lőtte az egyenlítő találatot Fotó: PFLA

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

A Puskás Akadémia FC nagy pofonba szaladt bele a legutóbbi fordulóban, amikor 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán az MTK Budapest ellen. Ez főleg azok után volt nagy szenzáció, hogy előtte remek formát mutattak és a két bajnoki rangadójukon – Fehérvár, FTC – is közel álltak a meglepetéshez.

Eljött az idő a javításra a szebb napokat is megélt Diósgyőr otthonában, akik bár jól kezdték a bajnoki szezont, visszaestek. A 2020/21-es OTP Bank Liga évadot a borsodi rangadón a Mezőkövesd felett aratott 2-1-es hazai győzelemmel indította, majd az MTK elleni 1-1-es döntetlennel folytatta, ám aztán zsinórban 4 vereséget is elszenvedett – legutóbb Budafokon pedig kikapott 2-1-re –, s így jelenleg 4 ponttal a 12. helyen áll.

Legutóbb Deutsch László (j) lőtte az egyenlítő találatot Fotó: PFLA

Létfontosságú lenne mindkét együttes számára, hogy visszataláljanak a győzelem útjára. Az örökmérleg mindenesetre az ismét a dobogót megcélzó felcsútiak felé billen. Az eddig lejátszott 16 mérkőzésből 7-szer a Puskás diadalmaskodott, 5-ször a DVTK örülhetett, 4-szer pedig döntetlennel zárult a találkozó. Legutóbb az első élvonalbeli gólját szerző Deutsch László, valamint Vanecek találataival sikerült megfordítania a felcsútiaknak a mérkőzést, szintén a DVTK stadionjában, így ez mindenféleképpen jó előjel lehet a diósgyőri mérkőzés előtt.

Az is szintén motiváló lehet a felcsúti együttes számára, hogy csapatkapitányuk, Szolnoki Roland szerződést hosszabbított a klubbal, így még több mint három és fél évig biztosan magára öltheti a Puskás Akadémia FC mezét. Az 51. tétmérkőzésére készülő játékos a klubnak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon örül a 2024 júniusáig szóló kontaktusnak, és bízik benne, hogy érmekhez és Magyar Kupa-győzelemhez is hozzásegítheti majd a csapatot. Hozzátette, hogy nagyon jól érzi magát az akadémián, ahol egy igazi nagy család alakult ki és reméli, amennyiben ereje engedi, akkor nevelőegyesületében szeretné befejezni profi pályafutását.

Fontos információ a szurkolóknak, hogy a csütörtök este megjelent kormányrendelet értelmében a szabadtéri rendezvényeken is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, ami érvényes a futballmeccsek lelátóira is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában