atlétika

2020.10.14. 20:47

Érmek a szezon végén

Az újoncok, serdülők és ifjúságiak számára az összetett országos bajnoksággal zárult az atlétikaszezon. Az ARAK most is számos érmet tartott itthon.

Ferencz Balázs

Mindkét újonc csapatbajnoki arany az ARAK-osok nyakába került. Első napon a fiúk – Balázsik Dávid, Fülöp László, Varga Botond, Ódor Balázs és Tatai Bulcsú összeállítású – egysége kilencszáz pontos előnnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Egyéniben is jeleskedtek a fehérvári újoncok. Babos Rita tanítványa, Balázsik Dávid minden számban egyéni csúcsot javítva lett aranyérmes a négypróba futóváltozatában. A dobóváltozatban Fülöp László kiváló súlylökő eredményének köszönhetően küzdötte fel magát a bronz­érmes pozícióba. Vasárnap a lányok követték a fiúk jó példáját. Bese Mirtill, Zeiler-Rausch Réka, Nagy Sára, Benyovszki Borbála és Szabó Borka szoros küzdelmet követően állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Egyéniben Bese Mirtill szintén a négypróba futóváltozatában nyert érmet, az utolsó pillanatig tartó kiélezett csatában egyéni csúccsal végül második lett.

A Trenka Ádám, Mészáros Balázs, Fábián Gergely, Kertész Torda alkotta serdülőfiú-csapat nyerte az ARAK második ezüstérmét. Mindössze öt ponttal szereztek többet a bronzérmes egységnél. Trenka a hatpróbában hatodik lett. A lányok kvartettje negyedik helyen végzett.

Az ifjúsági férfiak kétnapos küzdelmének záró száma hatalmas vetekedést hozott. A Bolla Gergő, Lakatos András, Tatai Zalán triónak sikerült megtartania a hét számot követően megszerzett előnyt. A nyolcpróbában Bolla negyedikként, Lakatos ötödikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában