vízilabda

2020.10.22. 13:00

Csúcsrangadó otthon, a rivális UVSE ellen

Négy győzelemmel indította a Női OB I. küzdelmeit a bajnoki címre ácsingózó Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata, ám az igazi erőpróba csak most következik. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a bajnokság egyik legfontosabb meccse következik az újvárosiaknak az UVSE ellen.

Kecskés Zoltán

A kupadöntő után újra összecsap a két gigász

Fotó: Balogh László/Nemzeti Sport

Sokáig emlékezetes finálét nyert meg idén is a Dunaújváros a Magyar Kupában még ősszel. Mihók Attila vízilabdacsapata 0-3-ról fordítva 7-6-ra győzte le az UVSE-t a szeptemberi fináléban, így megvédte címét a sorozatban. Szombaton pedig jöhet a visszavágó a két gigász között, ám ezúttal nem a kupa, hanem a bajnoki arany a tét. Mindkét együttes célja, hogy némi lépéselőnybe kerüljön a másikkal szemben a derbin. Mindenképpen egy izgalmas, kiélezett mérkőzésre van kilátás, hiszen a két gárda minden alkalommal presztízs­értékűen kezeli a köztük zajló ütközeteket.

Némileg átalakult a DFVE kerete a nyáron. Kulcsjátékosok távoztak, ugyanakkor érkeztek is: Szilágyi Dorka visszatért Egerből, Mucsy Mandula pedig épp a bajnoki címvédő UVSE-től igazolt az újvárosiakhoz. A cél mindenképpen az Dunaújvárosban, hogy végre megkaparintsák a hőn áhított bajnoki címet, amire 2011 óta nem volt példa. Ez azért lehetne különösen nagy értékű, mert ez lenne a jelenlegi csapat első bajnoki aranya, hiszen ebből a társaságból még senki sem nyert. Ehhez kétségtelenül nagyon fontos lenne a szombat délután 17 órakor kezdődő mérkőzés megnyerése, amihez szükségük lesz a szurkolóikra is, éppen ezért nagyon szeretnék, ha nem heten, hanem nyolcan vennénk fel a harcot az újpestiek ellen. Kérik a szimpatizánsaikat, minél nagyobb számban jöjjenek ki a meccsre és drukkoljanak csapatunknak.

A kupadöntő után újra összecsap a két gigász
Fotó: Balogh László/Nemzeti Sport

Mindkét csapat eddig maximális pontot számlál a bajnokságban és magabiztosan menetelt az elmúlt négy fordulóban.

Benczur Márton gárdája (UVSE) eddig 88 dobott találattal kiemelkedik a mezőnyből, az FTC tudta őket legjobban megközelíteni 77-tel. Ebben a mutatóban a dunaújvárosiak csupán 58-at számlálnak, igaz, ők kapták a második legkevesebb gólt, szám szerint 25-öt a bajnokságban. Ezekből is jól látszik, hogy egy igazi ki-ki meccsre lehet számítani, és nagyon fontos lesz Mihók Attila (DFVE) lányainak, hogy lefogják az újpestiek gólvágóit, akik láthatóan nagyon élnek ebben a szezonban. A DFVE háza táján mindenki bízik benne, hogy a sérült játékosok visszatérhetnek, így teljes erőbedobással küzdhetnek majd a szombati derbin.

A két együttes már jól ismeri egymást, így az fog dönteni, hogy ki tud egy csapatként harcolni szinte hibátlanul. A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik az újvárosi Fabó Éva Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában