Összefogás

2020.10.05. 12:08

Árváknak gyűjtöttek a Kiskútnál

Hátrányos helyzetű erdélyi fiatalok javára rendezett jótékonysági tornát a Kiskút Tenisz Klub szombaton. A rendezvénnyel a Csibészek Fiatalokat Támogató Alapítványt támogatták.

Németh Krisztián

Ütőt ragadtak az erdélyi fiatalok is – mélyről törnek fel

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nem először állt nemes kezdeményezés élére a székesfehérvári egyesület, amely egy határon túli alapítvány budapesti partnerével igyekezett segítségére sietni az Erdélyben gyermekotthonban élő árva, félárva, bántalmazott gyerekeknek, akik a Csibészek alapítvány védencei. Az amatőrök számára meghirdetett Csibész–Kiskút Tenisz Kupán párosok indultak.

– Nagyon jól sikerült a rendezvény, reggel 9-től este 6-ig zajlottak a mérkőzések, tizen-­nyolc páros indult – tudtuk meg Fricska Fannitól, az esemény ötletgazdájától, a Kiskút edzőjétől.

Különleges vendégei is voltak a tornának, az alapítvány néhány olyan felcseperedett védence, akik már Magyarországon tanulnak és bebizonyították, hogy meglehetősen nehéz élethelyzetből is lehet kiutat találni és érvényesülni.

Ütőt ragadtak az erdélyi fiatalok is – mélyről törnek fel

– Egyikőjük például három-, másikuk hatéves kora óta áll az alapítvány gondozásában. Ők sikertörténetet írtak, hiszen közülük van, aki zenét tanul, vagy magyar bajnok cselgáncsozó, de olyan is akad, aki séfnek készül – büszkélkedett Kammerer Ágnes, a Csibészek Fiatalokat Támogató Alapítvány kuratóriumi elnöke.

– Elsősorban a Moldvából érkező csángó gyerekeket karoljuk fel. Előfordul, hogy a szülőknek nincs lehetőségük, hogy méltó módon neveljék fel a gyerekeket, ezért gyermek­otthonba kerülnek. A fiatalok ellátása, sok esetben felzárkóztatása a legnagyobb feladatunk, több mint száz gyermek van az alapítvány gondozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában