sakk

2020.10.30. 20:29

Aczél a kupa győztese

Kilencven sakkozó ült táblák mellé a 17. Fehérvár-Böllhoff kupán, mely a koronavírus-helyzet ellenére megőrizte nemzetköziségét.

Ferencz Balázs

Színvonalas partikat vívtak a sakkozók

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ha október, akkor nem maradhat el a Fejér Megyei Sakkszövetség által szervezett hagyományos nemzetközi viadal, a Fehérvár-kupa. A Szent István teremben kilencven sakkozó – köztük több nemzetközi címviselő – terelgette a figurákat, a mezőnyben egy külföldivel, valamint a legfiatalabb, 9 éves, és a legidősebb, 90 esztendős indulóval.

Színvonalas partikat vívtak a sakkozók
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A verseny egyben Fejér megye egyéni bajnokságának is számított, mivel azt korábban nem tudta megrendezni a szövetség. Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, az első hely sorsa azonban már az utolsó előtti fordulóban eldőlt. Aczél Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi nagymester végig vezetve, maximális pontszámot elérve lett első. Második Nagy Gábor IM (Kőbánya SC), harmadik Bódi Tibor FM (Kőbánya SC) lett. További díjazottak sorrendben: Leszkó Bence FM (Meritum SE), Marosi Levente FM (MTK), Bálint Vilmos (Dunaharaszti MTK), Havanecz Bianka WIM (Kőbánya SC), Kosztolánczi Gyula FM (Tapolca VSE). Különdíjasok: Piroska István (szenior), Forgács Attila (ifi), Juhász Judit (női), Mátyássy Lázár (gyermek).

Fejér megye egyéni sakkbajnoka Németh Miklós (Bástya DSSE) lett. A második helyen Katona Ferenc (Rácalmás SE), a harmadikon Herczeg Marcell (Bástya) végzett. További helyezettek: Sarok Péter (Móri SE), Szinável Zsolt (Móri SE), Bodrogi Bendegúz (Zöldliget DSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában