Újabb fájó vereség

2020.10.18. 22:48

A Békéscsaba a szünet után átgázolt a Csákváron

Győzelmi kényszerben lépett pályára az Aqvital FC Csákvár a kimagasló idegenbeli mérleggel rendelkező Békéscsaba ellen a Merkantil Bank Liga NB II. 12. fordulójában. Ám a szerencsével ismét hadilábon álltak a vendéglátók.

Kecskés Zoltán

Bár Daru Bence (középen) góljával jól kezdte a mérkőzést a Csákvár, de a szünet után szétesett Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Aqvital vezetőedzőjének, Visinka Edének négy meghatározó játékosát is nélkülözni kellett a mérkőzésen: Major és Sejben eltiltás, Koch és Baracskai betegség, illetve sérülés miatt nem lehet ott a pályán. Utoljára még közvetlenül a bajnoki szezon kezdete előtt találkozott a két együttes, akkor a csákváriak nyertek 2-1-re a csabaiak ellen. Ezzel most is kiegyeztek volna a hazaiak, akiknek égető szükségük lett volna a győzelemre, hogy megkezdjék a felzárkózást az utolsó helyről.

Bár Daru Bence (középen) góljával jól kezdte a mérkőzést a Csákvár, de a szünet után szétesett Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ebből kifolyólag egy motivált, bátor játékot felvállaló Aqvital lépett pályára, amely nagyon jól kezdte a találkozót, hiszen már a 9. percben vezetett. Mim Gergő keményen keresztbe lőtt labdájára kitűnően érkezett Daru Bence, aki bevetődve kotorta a kapuba a labdát, 1-0. Ezek után éledezni kezdtek a vendégek, de a hazaiak védelme jól állta a sarat, de azért Markek Tamás kapus bravúrjai is kellettek az előny megtartásához. A 29. percben aztán ő sem háríthatott, ugyanis az egyenlítő találat nem csabai, hanem csákvári lábról jutott a hálóba. A vendégek támadója, Paudits elől bevetődve menteni igyekvő Nándori peches mozdulatával lett 1-1. Nem állt le azonban a hazai együttes, akik egy tetszetős támadás végén néhány perccel később ismét maguk felé billentették a mérleg nyelvét. Ezúttal Radics varázsolta oda mintaszerűen a labdát Mim fejére, aki a rövid sarokra érkezve gyönyörű mozdulattal fejelt a léc alá, 2-1.

A második félidőt már nem kezdte olyan bátran az Aqvital, mint az elsőt. A 60. percben pedig egy szerencsés góllal ismét egyenlítettek a vendégek Gránitz révén, 2-2. A következő percekben bár gólra törően játszott a Csákvár, a találatot ismét az ellenfél szerezte. Egy mintaszerű kontra végén Horváth Péter (69.) megfordította a mérkőzést, 2-3, sőt néhány perccel később egy hasonlóan végigvitt villámgyors támadás újabb találatot eredményezett, 2-4. Érezhetően teljesen szétesett a megyei együttes, és jött az újabb mélyütés, ezúttal Lukács (73.) lőtt 11 méterről a bal sarokba, 2-5. A végeredményt a csereként beálló László Noel állította be a hosszabbítás perceiben, de ez már csak szépségtapasz volt a hazaiaknak, 3-5. Nehéz elhinni, de az Aqvitál ugyanabba a folyóba lépett, amibe már oly sokszor az előző hetekben, Hiába vezettek, a vége fájó vereség.

 

JEGYZŐKÖNYV

Aqvital FC Csákvár–Békéscsaba 3-5 (2-1)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző.

Vezette: Antal Péter (Bertalan Dávid, Hofbauer Roland)

Csákvár: Markek – Posztobányi, Albert I., Nándori (Papp M., 71.) – Radics

(Ganbayar, 71.) Vukaszovics, Mészáros D. (Magyar Zs., 57.), Kocsis

B. (László N., 83.) – Madarász – Daru (Vörös, 83.) Mim. V.: Visinka Ede

Békéscsaba: Uram – Farkas M., Bora, Mészáros M. (Kitl, 74.) – Babinetz

(Nagy Sándor, 16.), Király P. – Szabó P., Kovács Á. (Lukács ,55.),

Horváth P. – Paudits, Máris (Gránicz, 55.) V.: Preisinger Sándor.

Gól: Daru (9.), Mim (34.), László (91.), illetve Nándori (öngól, 29.),

Gránicz (61.), Horváth P. (69.), Szabó P. (71.), Lukács (73.)

Sárga lap: Madarász (48.), ill. Bora (5.), Mészáros M. (56.), Király (81.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában