Deák Csaba maradt az elnökségben

2020.09.23. 21:56

Újabb feladat a honi evezésért

A VVSI ügyvezetője a második legtöbb szavazatot kapta a Magyar Evezős Szövetség keddi tisztújító közgyűlésén.

Németh Krisztián

Deák Csaba megbízatása újabb négy évre szól

Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív)

Jelentős felhatalmazást kapott a munkája folytatására...

– Én csak a kard hegye vagyok, ezt a sok szavazatot a Velencei-tó és a VVSI evezős közössége kapta! Egyrészről mert – részben a Masters Világbajnokság kapcsán – sikerült megújítani a pályát, másfelől a VVSI is fejlődött, így egyre hasznosabb tagjai tudunk lenni az evezős társadalomnak. Az elnökválasztás eredménye arra is figyelmeztet, hogy bár jó az irány, határozottabb lépésekkel és gyorsabban kell haladni.

Konkrétan mire gondol?

– Óriási siker volt, hogy egymilliárd forintos támogatást kapott a sportág a kormánytól, de a tagság egy része úgy érezte, a források felhasználása nem volt elég gyors. Viszont az irány jó, hiszen az „újrázó” Pető Tibornak nem volt kihívója. Fontos, hogy a médiában gyakrabban tudjuk népszerűsíteni a sportágat, régi álmunkért, az egyetemi evezés újraélesztéséért pedig többet kell dogoznunk.

Deák Csaba megbízatása újabb négy évre szól
Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív)

A sikerhez kell az utánpótlás és nyilván az edzők is!

– Igen. A legfontosabb dolgunk, hogy az edzőknek életpályamodellt tudjunk felállítani, ez lenne az első lépés a tömegbázis kiszélesítése felé. Az is cél, hogy a jelenlegi helyzettel szemben a párizsi olimpia előtt már ne kelljen izgulnunk az utolsó pillanatig a kvóták miatt.

A közelmúltban döntés született arról, hogy a Kovács Katalin nevével fémjelzett Nemzeti Kajak-Kenu Sport-akadémia a fővárosi Hajógyári-sziget helyett Sukorón valósul meg. Mennyire lehet továbbra is bázisa a magyar evezésnek a pálya?

– Az evezősök számára ez a helyzet fenyegetőnek tűnhet, de a beruházás hatalmas lehetőséget jelent. Épületekkel, edzésre használható infrastruktúrával már régóta adós a sukorói pálya. A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és Kovács Katalinnal kifejezetten jó a kapcsolatunk, biztosítanak arról, hogy az evezés is haszonélvezője lesz a fejlesztésnek, sőt, a tervezésbe is bevonnak minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában