egészséges életmódra nevelés

2020.09.24. 20:16

Sportos közösségformálás Úrhidán

A kispályás bajnokság életre hívásával a labdarúgás népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés mellett a települések közösségformálását is zászlajára tűzte a Fejér megyei igazgatóság.

V. Varga József

Hazai gól az Úrhida–Isztimér mérkőzésen – a góllövő Király Attila

Fotó: Soós Tamás

A Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatósága a 2020–2021-es bajnoki szezon indulása előtt megkereste azokat a településeket, amelyek nem indítottak felnőtt csapatot, és egy sajátos kispályás labdarúgó-bajnokságot szervezett a számukra – tájékoztatta lapunkat Soós Tamás, az úrhidai szabadidősport-rendezvények főszervezője. A települések 5+1 fős csapatait területi alapon 4–5 csapatos csoportokba sorolták, és rotációs rendszerben minden település rendez egy tornát ősszel és tavasszal is. A csoportgyőztesek pedig a megyei döntőn találkoznak majd a végén.

Úrhidán az önkormányzat örömmel támogatta az ötletet, és az augusztusi egyeztetéseket követően szombaton meg is rendezték az első fordulót. A vendég Balinka-Mecsér, Isztimér és Kincsesbánya, illetve a házigazda Úrhida gárdáit Bognár József polgármester köszöntötte, majd Somogyvári Attila MLSZ-játékvezető ismertette a szabályokat. Mind a négy csapat játékosai kitettek magukért, és méltó módon képviselték falujukat. Az Úrhida FC-nek jól sikerült a B csoport bajnoki nyitánya, hiszen a második helyen zárták az első fordulót.

Hazai gól az Úrhida–Isztimér mérkőzésen – a góllövő Király Attila
Fotó: Soós Tamás

Kincsesbánya 3 győzelemmel, 12:2-es gólkülönbséggel vezeti jelenleg a tabellát, Úrhida 2 győzelemmel és 1 vereséggel, 10 lőtt és 6 kapott góllal a második, Balinka-Mecsér 1 döntetlennel és 2 vereséggel, 3:10-es gólkülönbséggel a harmadik, míg Isztimér ugyancsak 1 döntetlennel és 2 vereséggel, 5:12-es gólkülönbséggel a negyedik.

A további menetrend: szeptember 26. Balinka, október 10. Kincsesbánya, október 17. Isztimér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában