Egymásnak feszül a szezon két markánsan rajtoló csapata

2020.09.04. 14:00

Jöhet az első idei megyei rangadó

A 4. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosításoknál a vendéglátó csapatok vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2020. szeptember 6., vasárnap, 16.30

Mányi TK (12.) – Enying (8.)

Pál Zoltán, a Mányi TK szakmai vezetője: – Látjuk már valamelyest az alagút végét, alakulóban van a csapatunk, de még kell egy kis idő ahhoz, hogy teljes mértékben összeálljunk, és a helyes útra lépjünk. Bizakodó vagyok, és nagyon remélem, hogy a rossz tendenciánk hamar megfordul, és jönni fognak az eredmények. Az Enying csapata ugyanolyan „sötét ló” számunkra, mint a mezőny többi tagja, de ez pontosan azért jó, mert az idén mindenkit megismerhetünk. Szeretnénk stabilizálni magunkat itt. Remélem, hogy meglesz az első győzelmünk a hétvégén, a szerint próbálom építeni a heti programot, valamint a kezdő tizenegyet. A sérültek közül ketten-hárman talán visszatérhetnek, de még mindig lesznek hiányzóink. Azt az időszakot várom már, amikor mindenki egészséges lesz, mert akkor tudunk igazán eredményesek lenni.

Ikarus-Maroshegy (1.) –Sárosd Kronos Sport (3.)

Borsányi István, az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – Az első igazi megmérettetésünk most következik a hétvégén. A Mányon mutatott játék semmiképpen nem lehet elég a Sárosd ellen, ez leginkább az ottani körülményeknek szólt. A Mány feltétlenül meg akarta mutatni, ráadásul hosszú és keskeny pályája van, nagyon jól betömörültek, nem tudtuk érvényesíteni a szélső játékunkat, illetve az ebből történő befejezést, állandóan kis játékokra kényszerítettek bennünket. Mindig vissza tudtak zárni, ezért is volt ilyen nyögvenyelős találkozó. A Sárosd ellen teljesen más lesz, a mi széles pályánkon biztosan ki-ki meccset játszunk. Mostanában nem láttam őket, nem ismerem a csapatot, de mindenképpen rangadó lesz. Két igen eredményes csapat csap össze, bár mi kevesebb gólt kaptunk, a védelmünk masszív, de ellenfelünk támadójátéka erős, kíváncsian várom, mire leszünk képesek.

DUFK SE (11.) – Főnix FC (9.)

Dobos László Viktor, a DUFK SE vezetőedzője: – Azt várom a csapattól, mint az előző három mérkőzésen, azaz fejlődjünk, és szokjunk bele a megyei első osztály tempójába. Volt ugyan két nagyobb gólkülönbségű vereségünk, de a Sárosd elleni eredmény egy kicsit csalóka, mert rengeteg helyzetet kidolgoztunk és hagytunk ki, aminek „köszönhetően” ki is kaptunk három góllal. Érdekes mérkőzés lesz a vasárnapi a Főnix FC-vel, örülök annak, hogy két ilyen fiatal játékosokat felvonultató csapat találkozik. Szerintünk ez a jövő, bízom abban, hogy újra eredményesek tudunk lenni, és a helyzeteket ki tudjuk használni. Akkor talán újra pontot vagy pontokat tudunk gyűjteni. Egy-két sérültünk van, ám mivel nagy a játékoskeretünk, tudjuk őket pótolni.

Kisláng (14.) – Sárbogárd SE (13.)

Erdei Gyula a Kisláng vezetőedzője: – Nagyon bízom abban, hogy felállunk ebből a rossz szériából, és megszerezzük az első győzelmet a Sárbogárd ellen. Játékban egyik ellenfelünknél se voltunk eddig rosszabbak, ami nagyon nagy gondunk, és ezzel folyamatosan küzdünk, az a helyzetkihasználás. Minden mérkőzésen megvannak a lehetőségeink, csak egyszerűen nem találunk a kapuba, bizonyíték erre, hogy legutóbb is két kapufát lőttünk. Örülünk annak, hogy a Főnixből Willerding Zsolt visszatért hozzánk, bár sérüléssel bajlódott, de most már legutóbb tudott játszani harminc percet. Abban reménykedem, hogy a hétvégén már lesz benne kilencven perc. Ő sokat segíthet nekünk, feltétlenül önbizalom-növelő lehetne egy győzelem, annak ellenére, hogy nagyon csalóka a kép. A Sárosd ellen kikaptunk 6-2-re, úgy, hogy rögtön az első percben szabadrúgásból kaptunk egy gólt, utána pedig öt percen belül két százszázalékos ziccert kihagytunk. Amennyiben ott fordítani tudunk, akkor teljesen másképp alakul a mérkőzés. Ugyan nincs hurráhangulat a csapaton belül, de azért mindenki érzi, hogy meg fog törni ez a negatív sorozat.

Martonvásár SK (4.) – Tordas FÉSZ Zrt. (15.)

Kovács Attila, a Martonvásár vezetőedzője: – Biztos vagyok benne, hogy küzdelmes mérkőzés lesz, jó játékot várok a csapattól. Mivel elég közel van egymáshoz a két település, ilyen szempontból is pikáns lesz ez a találkozó. Nagyon szeretnénk győzni, az eddig mutatott eredményekkel elégedett vagyok, és játékban is aránylag egészen jól teljesít ez a fiatal társaság. Szerencsére tudom variálni a csapatot, akik a kispadon ülnek, azok is megfelelően szállnak be a játékba. Egy sérültünk van, Füzér Zoltán. Elképzelhető, hogy ezen a hétvégén sem játszik, meglátjuk, hogy mit mondanak neki az orvosok, de a többiek hála Istennek egészségesek.

Móri SE (2.) – Tó-Vill Kápolnásnyék (10.)

Kiss Máté, a Móri SE vezetőedzője: – Három idegenbeli mérkőzés után három győzelemmel állunk, így mondhatom, hogy jól sikerült a szezonkezdet. A továbbiakban is igyekszünk minél több mérkőzést megnyerni, majd a végén meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Első hazai mérkőzésünkön a Kápolnásnyék csapatát fogadjuk. Nem számítok könnyű meccsre, amit a srácokban is igyekszem tudatosítani. Szeretnénk jól bemutatkozni hazai közönség előtt és 4/4-es mutatóval elmenni a pihenő hetünkre. Nyáron kicsit átalakult a csapat. A vírus utáni helyzet megrengette a megyei labdarúgást, és nekünk is kérdéses volt, hogy milyen kerettel tudunk elindulni. Nagyjából hetven-nyolcvan százalékban megmaradt a csapat magja, aminek nagyon örülök. Jól kezdtük a közös munkát, bízom a hasonló folytatásban!

Ercsi Kinizsi SE (6.) – Bodajk SE (7.)

Lieber Károly az Ercsi Kinizsi SE vezetőedzője: – A Kápolnásnyék elleni vereség egyáltalán nem volt bekalkulálva. Annyira gyengén és rosszul játszottunk, hogy nagyon szerencsétlenül jöttünk ki ebből a találkozóból. Bízom abban, hogy a Bodajk ellen koncentráltabbak leszünk, adósai vagyunk a közönségünknek a jobb játékkal. A legutóbbi fordulóban szabadnapos volt a csapat, adtam a fiúknak egy hosszabb pihenőt, azért, hogy mindenki tudatosan készüljön fel erre a mérkőzésre. Tiszta fejjel úgy gondolom, hogy pozitívak lehetünk. Természetesen nehéz mérkőzést várok, mert nagyon kiegyenlített a megyei első osztály mezőnye, de vasárnap jobb játékkal le kell győznünk ellenfelünket. A Bodajk tavaly is kellemetlen ellenfél volt, viszont ott is gyenge játékkal rukkoltunk elő. Remélem, a hazai pálya előnyét ki tudjuk használni, mindenkitől hatvan-hetven százalékos javulást várok. Mindenki egészséges, ez az egy hét bőven elég volt ahhoz, hogy akinek még problémája akadt, az regenerálódjon.

Szabadnapos: Lajoskomáromi SE (5.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában