Réti Patrik hálás a futballszurkolók szeretetéért

2020.09.20. 22:24

Gyűjtés a játékos gyógyulásáért

A 21 éves futballista, Réti Patrik a nyáron kényszerből befejezte futballkarrierjét, azóta a MOL Fehérvár FC kötelékében dolgozik, valamint a BFC Siófok együttesénél sem engedték el a kezét.

Horog László

Réti Patrik (középen), a siófoki drukkerek gyűrűjében

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Bár kora ősz, mégis kellemes, tipikusan nyári este volt, bőven este 10 után sem indultak haza a stadionból, a hazai drukkerek ott álldogáltak a klubház bejárata előtt. A Vasas elleni győztes bajnoki után köszöntötték a balatoni futballistákat, valamint a klub korábbi játékosára vártak.

Réti Patrik két éven át erősítette a sárga-kékeket. A nyáron a feljutást megcélzó Gyirmót FC-hez igazolt, azonban a szezon kezdete előtt kiderült, be kell fejeznie karrierjét. Szervezetét olyan ritka, egyelőre gyógyíthatatlan betegség támadta meg, amivel élni lehet, de élsportolni nem. Fáradékony volt, klubja azonnal vérvételre küldte, Győrben kiderült a betegség, ami megálljt parancsolt. A kezelések megkezdődtek, injekciókat kap, mivel azonban állapota nem rosszabbodott, ezért a csontvelő átültetés egyelőre nem téma.

A BFC Siófok utolsó bajnokiját követően a csapatkapitány, Elek Bence átadta a drukkerek felajánlásait, valamint Nemes Ferenc klubelnök is köszöntötte a labdarúgót. Réti először csak pityergett, majd elsírta magát. Nemes Ferenc közölte, hogy a folytatásban, a jövőben sem engedik el az ifjú játékos kezét.

Réti Patrik (középen), a siófoki drukkerek gyűrűjében
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Elképesztő az a törődés és szeretet, amit kapok a siófoki egyesülettől. A gyirmótiaknak is sokat köszönhetek, hiszen ők küldtek el vérvételre, akkor derült ki a betegségem. Fehérváron élek, itt lettem élvonalbeli labdarúgó, a Vidi munkát ajánlott, immár ez a főállásom, az utánpótlásban elemzőként dolgozom. Siófokon pedig családtagnak számítok jelenleg is.

A Vasas elleni bajnokit megelőzően Bíró Gábor technikai vezető, valamint Mirákovics Olga asszisztens kezdte meg a szervezést, a drukkerek több tízezer forintot gyűjtöttek össze a labdarúgó gyógykezelésére, a klub alkalmazottai, az edzői stáb tagjai és a játékosok többszázezret, valamint licitre bocsátották a teljes, tavalyi csapat által aláírt labdát, amit a Fejér megyei sportrajongó, Baki Endre vásárolt meg 150 ezer forintért.

– Patyó megérdemli a törődést, hiszen túl azon, hogy remek játékos, tisztelettudó, tiszta lelkű fiatalember, akit mindenki szeret. Nem csak egyszeri alkalom volt ez a kezdeményezés, máskor is megismételjük, hogy segítsük – közölte az esemény szervezője, Bíró Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában