Vértes Rallye

2020.09.25. 15:14

Fogarasi hazai pályán versenyez

Alig több mint két hét múlva, október 10–11-én Mór térségében kígyózik a Rallye 1, a Rallye 2 és a Historic Rallye mezőnye a Taxi 4 Vértes Rallye keretében. A viadal az országos bajnokság negyedik futama lesz.

Ferencz Balázs

Ifj. Fogarasi Attiláék dobogóra törnek a Vértesben

Fotó: PI

– A teljes magyar élmezőny indulására számítanak a szervezők a Vértes Rallye-n – mondta el Lakatos Róbert főszervező az eseményt felvezető sajtótájékoztatón. A térség országgyűlési képviselője, Törő Gábor, valamint Mór alpolgármestere, Istvánfalvi Dávid is örömét fejezte ki, hogy az ezerjó városa házigazdaként fogadja az autósport képviselőit és szerelmeseit.

Azonban Mór környékén nem először viaskodnak a ralisok, hiszen a Fehérvár Rallye éveken keresztül vezette a Vértesbe a mezőnyt. A gyorsasági szakaszok nagy része megegyezik a korábbi pályákkal. A verseny össztávja 365 kilométer lesz, ebből 126,5 kilométer repesztenek a gyorsasági szakaszokon. A Csákberény–Pusztavám, az Oroszlány–Kőhányás, és a Bakonycsernye–Nagyveleg–Tímárpuszta közötti aszfaltos gyorsok is nagy tempóra sarkallják majd a pilótákat.

Ifj. Fogarasi Attiláék dobogóra törnek a Vértesben Fotó: PI

A móri versenyző, Ifj. Fogarasi Attila is az abszolút dobogójára pályázik a másodosztályban.

– Piszok nehéz verseny lesz, de remélem, mindenkinek gond nélkül sikerül teljesítenie – fogalmazott a Hondát irányító Ifj. Fogarasi Attila, aki korábban az első osztályban is megmérette magát. Ismerősek ugyan a pályák, de nagyon oda kell figyelni. Az autó futóművén dolgozunk még a versenyig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában