női vízipóló

2020.09.07. 22:29

Döntőben a címvédő Dunaújváros

Magabiztosan jutott a női vízilabda BENU Magyar Kupa döntőjébe a DUE-MAARSK csapata, amely 9-5-re legyőzte a Ferencvárost.

Németh Krisztián

Garda Krisztina

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Komoly dominanciával, határozott védekezéssel kezdte a Dunaújváros a négyes döntő első meccsét, két-két gólt hintve a fővárosiaknak az első két negyedben. A legjobb négy között először szereplő FTC a nagyszünetre 4-1-re szépített.

A fordulás után tovább növelték előnyüket az újvárosiak, majd valamelyest ki is engedtek, így öt perccel a vége előtt feljöttek három gólra a fővárosiak. Mihók Attila együttese gyorsan lehűtötte a kedélyeket és kevesebb mint két perc alatt hármat vágott, a Ferencvárosnak már csak szépítésre volt ereje és ideje. Garda Krisztina és Gurisatti Gréta is három-három gólt szerzett.

Garda Krisztina
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

DUE-Maarsk–FTC Telekom 9-5 (2-0, 2-1, 2-1, 3-3)

Góllövők: Gurisatti 3, Garda 3, Szilágyi, Mahieu, Horváth B., illetve Vályi 2, Tóth Csabai, Muzsnay, Pőcze.

A dunaújvárosi lányok nyolcadik alkalommal nyerhetik meg a sorozatot, ha legyőzik a döntőben az UVSE csapatát. A finálé kedden 19 órakor kezdődik a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában