Koronavírus Fejérben

2020.09.02. 12:45

Átsöpört a koronavírus a Dunaújvárosi Acélbikákon – Felkerestük a csapatot

Miután két nappal ezelőtt kiderült, hogy többen nem érezték jól magukat, és elmaradt a Dunaújváros Acélbikák és a Ferencváros hokisainak edzőmeccse, szerdára megérkezett a koronavírustesztek eredménye, melyekből kitűnt, hogy a Bikákat vastagon érinti a járvány.

Káldor András

Magabiztosan áll a lábán az újvárosi védelem Hughsonnal az élen

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Többen is rosszul érezték magukat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának keretéből, így elmarad a Ferencváros ellen tervezett hétfői felkészülési találkozó. A játékosok közül összesen tízen lettek rosszul, és mutattak koronavírusra utaló jeleket. A klub vezetése azonnal intézkedett, minden edzésmunkát felfüggesztett, és az érintett játékosokat tesztre kötelezte. Szerdán délelőtt megérkeztek az eredmények, és tíz jégkorongozóból nyolcnál pozitív lett a teszt, ami azt jelenti, hogy megfertőződtek a vírussal. Az eset kapcsán a DAB közösségi oldalán az alábbi közleményt ismertette.

„A tegnap elvégzett teszteknél a játékosok többsége pozitív eredményt produkált. Megkérünk mindenkit, hogy aki az elmúlt egy hétben érintkezett a felnőtt csapat tagjaival, maradjon otthon!„

Lapunk megkereste idősebb Azari Zsoltot, a klub ügyvezető igazgatóját, aki eddig több, homályosnak tűnő kérdésekre is választ adott. Természetesen mindenkit érdekel, hogy mi lesz a folytatásban, hiszen a magyar-román közös rendezésű Erste Liga hamarosan, szeptember közepén kezdődik, így a felkészülés hajráját nagyban befolyásolhatja, hogy szembe kell néznie a vírussal a klubnak.

- Aki betegségre panaszkodott, azt elküldtük tesztelni. A többieknek nem volt semmilyen tünetük, ezért ők ebből kimaradtak. Most azonban, hogy ma (szerdán – a szerk.) reggelre kiderült, hogy van közöttük pozitív, így most azt szervezzük, hogy az egész csapat elmenjen tesztelésre, és amikor megjön ennek az eredménye, akkor fog kiderülni, hogy tulajdonképpen hányan lehetnek pozitívak. Ez még annyira friss, hogy egészen pontosan még nem tudjuk, mikor tudnak elmenni a vizsgálatokra, de reményeink szerint mindez megtörténik már ma, és akkor 24, maximum 48 órán belül meglesz ennek az eredménye. Van egy protokoll, ez alapján azt tudni kell, hogy a pozitív eredménnyel rendelkező sportolók a szívizomgyulladás megelőzése érdekében három hétig nem edzhetnek. Így valószínűleg nagyon csökkentett létszámban tudunk majd csak edzéseket tartani, de abban bízom, hogy azért a hónap végére teljesen rendbe fog jönni az egész csapat. – fogalmazott a klubvezető.

Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy jelentős számban lehetnek érintettek a fertőzés-gyanúban, hiszen érintkezhettek a már pozitív tesztet produkáló hokisokkkal…

Biztos, hogy a bajnoki rajt csúszni fog, nagy kérdés, hogy egyáltalán lehet ezek után hosszabb távra tervezni, vagy csak napról-napra?

- Nyilván arra törekszünk, hogy hosszabb távra tervezünk. Én most már azt szeretném, hogy amennyiben lehetséges, akkor minél előbb essen át mindenki ezen a vírusbetegségen, ugyanis utána a tudomány mai állása szerint a legalább fél évig immunitást szereznének. Ez azt jelenti, hogy ezt követően már semmilyen problémánk nem lesz. Azt, hogy ez milyen gyorsan fog lezajlani, egyelőre nem tudjuk megmondani, de én úgy vélem, hogy maximum a szeptember fog erre rámenni. Egyébként már értesítettem a Magyar Jégkorong Szövetség Versenybizottságát, és a bajnoki kiírást is úgy fogják összeállítani, hogy mi csak szeptember végén kezdjük el a szereplést a pontvadászatban, ezzel így vélhetően nem marad el egyetlen mérkőzésünk sem. – tette hozzá idősebb Azari Zsolt.

A DAB a Fehérvári Titánok ellen péntekre tervezett összecsapása, az augusztus 27-én, Dunaújvárosban lejátszandó találkozó visszavágója is értelemszerűen elmarad. A Fehérvári Titánok időközben tényként közölték a közösségi oldalukon, hogy nem kerül sor a meccsre, amelyet egyébként a most átadásra került győri jégcsarnokban rendeztek volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában