karate

2020.09.15. 19:46

Alba Regia: fekete öves vizsgák

Az Alba Regia SC karatésai várják az újabb versenyeket, egyelőre szabadtéren gyakorolnak.

Horog László

Sensei Kovács Ferenc Fotó: ARCS

A fehérváriak február 15-én kezdték a versenyszezont, két junior korú versenyzőjük a felnőtt magyar bajnokságon szerepelt kata kategóriában, Dvéri Maja 5., Fehérvári Ádám pedig 8. lett.

– A vírushelyzettel kapcsolatos zárlatok miatt elmaradt a Diákolimpia döntője, Tatán és Siklóson az országos verseny, valamint az U18-as Eb. Az október eleji utánpótlás-bajnokságon való indulásunkat lemondtuk az edzéskörülményeink miatt. A Debrecen Kupát talán megtartják novemberben. A tornatermi edzések márciusban befejeződtek és május közepéig szüneteltek, aztán a Bregyó-közben megkezdtük a szabadtéri gyakorlásokat. A köztes időszakban meghirdettük a „Home Kihon” akciónkat, ami azt jelentette, hogy az alapgyakorlatokat mindenki otthon végezte – adott helyzetjelentést sensei Kovács Ferenc, az Alba Regia karatékáinak mestere.

Sensei Kovács Ferenc Fotó: ARCS

A szabadtéri edzésekre sor kerül, kellő távolságtartással, mindenki együtt készül a tréningek bizonyos részében, majd tudás és korcsoport szerint elkülönülve.

– Sajnos a helyzetünk nem jó, a Szent Imre iskolában még nem fejezték be a terem és az öltözők tatarozását, így szabadtéren kell folytatnunk. Úgy tűnik, nem ússzuk meg létszámveszteség nélkül a pandémiát, a gyermek korcsoportunkba többen nem tértek vissza.

A nyári foglalkozásokon a fekete öves (dan) vizsgára készültek, Gál Zoltán 2. danra, Dvéri Maja és Fehérvári Ádám 1. danra. Mindhárman sikeres vizsgát tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában