videoton box klub

2020.09.07. 20:51

Ajtaival kesztyűzik Kiliti Tamás

Harmadik profi mérkőzését vívja Kiliti Tamás, a Videoton Box Club versenyzője. Budapesten, az Aréna Plaza teraszán lép kötelek közé.

Horog László

Kiliti Tamás a ringben is számíthat testvére tanácsaira

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A várt pillanat szeptember ­11-én végre elérkezik, a lassan két éve a profik táborába lépő fehérvári bunyós a fővárosban bizonyíthat a 23 esztendős Ajtai József ellen. A kecskeméti rivális 37 profi fellépést számlál, többször szerepelt az Egyesült Államokban is. Kiliti jóval kevesebb rutinnal rendelkezik, két profi mérkőzéssel a háta mögött várja az erőpróbát. Mindkétszer Kovács Istvánnal találkozott, az első meccsüket technikai KO-val nyerte, a másodikat pontozással.

– Örülök, hogy sikerült tető alá hozni a mérkőzést, nyolc hete kezdtük meg a felkészülést, jó erőben érzem magam. A vírusjárvány hónapokat vett el a karrieremből, remélem, a folytatásban nem lesz semmilyen hasonló. Nyerni szeretnék – közölte Kiliti Tamás.

Testvére, egyben edzője, Kiliti Ferenc szerint öccse mindent megtett a sikeres szereplés érdekében.

Kiliti Tamás a ringben is számíthat testvére tanácsaira
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Betartottuk a folyamatosság szabályait. Az első két hétben ráhangoló tréningeket végeztünk, aztán következett az alapozás, az utolsó éles kesztyűzésekre az elmúlt napokban került sor, Budapesten, a Honvéd két bunyósával, Bundovics Istvánnal és Virbán Gáborral. Jó hangulatú edzések voltak, segítették a felkészülést.

A meccsig hátralevő időszakban a súlybeállítás következik, iskolázunk és dinamikus munkát végzünk. Kiliti Tamás alatt jelenleg 60 kg-ot mutat a mérleg, egy kilót kell fogynia, lévén 59 kg-os súlycsoportban rendezik a derbit. A tízmeccses gálán az ötödik párban lépnek szorítóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában