Győzelem híján, három döntetlennel áll az Aqvital

2020.08.26. 22:07

Gól nélkül szereztek pontot a csákváriak

Első győzelmére készült az Aqvital FC Csákvár a Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 6. fordulójában. Azonban nem számíthattak könnyű derbire Visinka Ede legényei a Pécsi MFC ellen.

Ferencz Balázs

Daru Bence (b) sokat futott, de csak egyszer veszélyeztette a kaput, akkor fejjel Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem is olyan rég még a magyar élvonal egyik tagjaként látogatott Fejér megyébe a Pécsi MFC. Azonban a korábban szebb napokat látott mecsek­aljaiak az NB II. újoncaként tervezgetik, hogy visszakerüljenek a nagyok közé. Egyelőre ez csupán távoli célkitűzés lehet a pécsiek számára, hiszen öt forduló után két győzelemmel és két döntetlennel a 10. helyen álltak a másodosztály tabelláján. Mégis pont tíz pozícióval előrébb helyezkedtek, mint a 2020–21-es idényt bitang rosszul kezdő Aqvital FC. A Csákvár két ponttal szerénykedett a sereghajtó szerepében a Pécs elleni derbi előtt, nem csoda hát, hogy győzelmi reményekkel léptek pályára a hétközi fordulóban.

Daru Bence (b) sokat futott, de csak egyszer veszélyeztette a kaput, akkor fejjel Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mégsem a hazaiak rángatták az istrángot az első percekben, a PMFC kezdett bátrabban és lendületesebben, főként a Puskás Akadémiában nevelkedő, majd az NB I.-ben Diósgyőrben is futballozó Óvári Zsolt oldalán futottak a támadások. Markeknek azonban nem kellett lövést védenie, majd kiegyenlítődött a játék, sőt, a 23. percben egy tetszetős támadás végén Baracskai Roland a tizenhatos sarkáról lőtt ballal a rövid sarokra, de Helesfay vetődve védett. Meg kellett becsülnie ezt a lövést a kilátogató 400 fős publikumnak, mert a szünetig már különösebben semminek nem tapsolhatott. Fölényben futballozott ugyan a Csákvár, a Pécs alig lépte át a felezővonalat, de kapura lövésig nem jutottak el a hazaiak. Baracskai 40. percben elengedett kísérletéből is elillant az erő, így Helesfay könnyedén fogta a labdát.

A szünetben egyik szakvezető sem cserélt, mégis billent a pálya. A Pécs egyre agresszívabb és veszélyesebb futballal rukkolt elő. Az 50. percben Tihanyi 18 méterről durrantott kapura, Markeknek vetődve kellett fognia a jobb sarok felé tartó labdát, egy minutummal később pedig Geiger Norbert 16 méterről próbálkozott, de az ő lövését is hatástalanította a csákvári hálóőr. Az 54. percben meghűlt a vér a hazai szurkolókban, a városi mivoltukat fölényesen hangoztató pécsi drukkerek pedig kivetkőzhettek magukból, mert Óvári Zsolt kapott jobbról egy kiváló bejátszást, de 10 méteres pöccintése elakadt a kivetődő Markek kapusban. Kocsis szabadrúgással pezsdítette a hazaiakat, 22 méterről célozta meg a jobb sarkot, Helesfay éppen szögletre tudta piszkálni a labdát. Húsz perc volt hátra, mikor Kocsis beadása nyomán Daru Bence fejelt a kapu fölé 11 méterről. A PMFC egyszer-egyszer megiramodott, de a kaput eltaláló lövések számát a vendégek sem gyarapították. Az utolsó tíz percben már a pécsiek játszottak fölényben, a Csákvár harcosan védekezett, majd egyszer csak négy a kettőben indultak kontrára a hazaiak, de Major Gergő elügyetlenkedte a meccslabdát. Majd nagy labdát adott Madarásznak, aki állítgatás nélkül tüzelt, Helesfay hatalmas bravúrral védett, s a hosszabbításban is fogta Albert bólintását, így mentette döntetlenre a meccset. A Csákvár harmadszor osztozott a pontokon.

JEGYZŐKÖNYV

Aqvial FC Csákvár–Pécsi MFC 0-0 (0-0)

Tersztyánszky Ödön Sportközpont, V.: Molnár Attila (Szécsényi, Kis Z.)

Csákvár: Markek – Vukaszovics (Papp M., 56.), Albert I., Koch – Mim,

Mészáros D., Madarász (Major, 76.), Kocsis B. – Baracskai, Daru, Ganbayar

(Nándori, 59.). Vezetőedző: Visinka Ede.

Pécs: Helesfay – Sági, Króner, Preklet, Katona L. – Futó – Kónya D., Geiger,

Hegedűs M. – Tihanyi (Batizi-Pócsi, 74.), Óvári (Adamcsek, 63.).

Vezetőedző: Vas László.

Gól: –

Sárga lap: Mim (69.), illetve Katona (45.), Króner (78.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában