kosárlabda

2020.08.20. 19:04

Edzőtáboroztak – Kertész az U18-as válogatottal gyakorolt

AZ MKOSZ-teremben Pethő Ákos és Góbi Henrik vezette a korosztályos válogatott gyakorlásait, az edzéseken a 16 éves Kertész Dávid is részt vett.

Horog László

Balról Pethő Ákos, Góbi Henrik és Kertész Dávid a válogatott edzőtáborában

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Kertész Dávid folyamatosan tagja a korosztályos nemzeti együtteseknek, joggal számított ezúttal is a behívóra a vezetőedzőtől, Pethő Ákostól és Góbi Henriktől. Két héten át gyakoroltak a koronázóvárosban, majd megkezdte a tréningeket az Alba Fehérvár felnőtt együttesével. A 16 éves bedobó a közelmúltban tért vissza a Gáz utcába a DKKA-tól.

– Még nem voltam tízesztendős, amikor 2013-ban elkezdtem kosárlabdázni. Könnyű volt a sportágválasztás, ugyanis apukám és a nagybátyám is kosarazott, a családtagok elmondása alapján mindketten az élvonalig jutottak. Fontos volt, hogy a jelenleg Oroszlányban, az utánpótlásban tevékenykedő apukámat láttam edzősködni, megfogott a tréningek hangulata és a mérkőzések légköre. Két éve szétvált a fehérvári utánpótlás, én a DKKA-t választottam, a korosztályos csapatom miatt, ugyanis a fiúkkal hosszú évek óta együtt játszottam. Nemrég tértem vissza az Albához, tudtam, hova jövök vissza, mivel a mostani U18-as csapattal kezdtem kosarazni. Továbbá döntő volt, hogy az utánpótlásban két korosztályban játszhatok egyszerre, valamint a felnőtt csapatban is kapok lehetőséget a fejlődésre. Az ügyvezetővel, Simon Balázzsal gyorsan megegyeztünk a közös folytatásról.

Kertész Dávid múlt szerdán Forray Gábor NB I-es együttesével kezdte meg az edzéseket. „Úgy gondolom, 2004-es születésű játékosként nagy szó, hogy Vojodáékkal edzhetek a felkészülés alatt. Ez megelőlegezett bizalom, tudom, ha nagyon sok munkát beleteszek, az később kifizetődik.”

Balról Pethő Ákos, Góbi Henrik és Kertész Dávid a válogatott edzőtáborában
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A bedobó biztos pont az utánpótlás válogatottakban, két éve Slovenj Gradecben játszotta első meccsét. Tavaly tavasszal a saját, U15-ös korosztályával szerepelt Debrecenben egy nemzetközi tornán, valamint múlt nyáron meghívót kapott az U16-os Eb-re készülő csapatba, pályára is lépett a kontinensviadalon, Montenegróban.

– Podgoricán, a Divízió B-s Európa-bajnokságon a csapat legfiatalabbjaként nem sok lehetőséget kaptam, de sok tapasztalatot gyűjtöttem, amit a saját korosztályomban kamatoztathattam, csapatkapitányként, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Sajnos a vírusjárvány miatt az idei Eb elmaradt, annak viszont nagyon örültem, hogy Pethő Ákos szövetségi edző invitált a Fehérváron készülő U18-as válogatottba.

A tehetség korábban az irányító kivételével szinte minden poszton megfordult, az évek múltával egyre világosabb lett, hogy számára a 3-as poszt a legjobb, ott szerepel a legszívesebben. „A közeli célom, hogy a bajnokságban éremért harcoljunk a saját korosztályommal, valamint az Alba U20-as gárdájával is. Szeretnék sokat fejlődni, az alázatommal és a szorgalmammal nem lesz gond. Távolabbi célként a felnőtt csapatban való bemutatkozást tűztem ki, valamint szeretnék a felnőtt válogatottban is szóhoz jutni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában