Hosszabbításos siker

2020.08.12. 22:00

Az U20-as jégkorong-válogatott nyerte az ificsatát

A 2020/2021-es szezon nyitányaként a tehetséges fiatalokkal felálló Vasas HC ellen lépett jégre az U20-as magyar jégkorong-válogatott.

Dévai N. Csaba

Győztesen indította az idényt a juniorválogatott Fotó: MJSZ

Magyarország U20–Vasas HC 3-2 h.u.

(2-0, 0-2, 0-0, 1-0)

Tüskecsarnok, 660 néző. Vezette: Kincses, Gangel, Balla N., Bedő

Magyarország U20: Orosz G. – Dóczi Zs. 1, Horváth M., Ambrus G., Németh K. (1), Rétfalvi 1– Csollák, Dobmayer, Keresztes L., Mattyasovszky 1, Schlekmann – Horváth A., Tornyai, Lövei, Mihalik, Rózsahegyi – Galajda, Mayer, Gál Zs., Kónya, Molnár. Szövetségi kapitány: Horváth András.

Vasas: Tóth K. – Bukor, Farkas B., Bödök 1, Horváth Bálint, Szlama – Surányi, Tornyai G. 1, Nagy M., Páterka (1), Szalma – Kováts M., Seregély, Czakó, Csiki, Turbucz – Pápa, Béres, Horváth Bence, Németh Á. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A korosztályos válogatottnál nem csak a játékosok között találunk ismerősen csengő fehérvári neveket, a Titánok másodedzője, Arany Máté révén a szakmai stábban is képviselteti magát a koronázóváros. A hat fehérvári játékosból (Horváth Dominik, Dobmayer Dominik, Horváth Milán, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Rétfalvi Kristóf) rögtön Rétfalvi köszönt be a mérkőzésen először kipattanóból, mégpedig csapattársa és névrokona, Németh Kristóf lövéséből az első harmad 19. percében, 1-0. A decemberi, dániai divízió I/A világbajnokságra készülő juniorválogatott addig ütötte a vasat, amíg az meleg volt, és egy perccel később Mattyasovszky Gergely jóvoltából már kettő volt az előnyük, 2-0.

Győztesen indította az idényt a juniorválogatott Fotó: MJSZ

Az elmúlt időszakban jelentős változásokon áteső Vasas fiataljai nem akarták azonban ilyen könnyen adni a sikert, és Tornyai Gábor bombájával előbb szépítettek a mérkőzés közepénél járva, majd a 37. minutumban Bödök Bence Németh Árpád kiváló passza után passzolt a kapuba, 2-2.

A záró harmad nem hozott több találatot, így hosszabbításban dőlt el a győztes kiléte: az ötperces hirtelen halál legvégén Dóczi Zsombor indult meg, majd a kapust is kicselezve megszerezte a válogatottnak a győzelmet, 3-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában