Egy ezüst, négy bronz

2020.08.10. 18:55

Az ARAK atlétái most nem örülhettek bajnoki címeknek

Budapest A megváltozott élethelyzetben az idei év egyik legfőbb versenyévé avanzsált az atlétáknál a felnőtt országos bajnokság. Éppen ezért értékes minden csillogó helyezés.

Ferencz Balázs

Mohai Regina (középen) egyéni csúcsot futott Fotó: Kricskovics A.

Az Alba Regia Atlétikai Klub Utánpótlás Akadémia népes delegációval színesítette a 125. Atlétikai Magyar Bajnokság mezőnyét. Összesen egy ezüst- és négy bronzérmet zsebeltek be a fehérváriak. A sérüléssel bajlódó Szabó Dániel 100 méteren lett harmadik, s az ugyancsak sérülésből felépült, idén először versenyző Takács Boglárka ugyancsak 100 méteren nyert bronzérmet. Mátó Sára 400 méteres síkfutásban állhatott a dobogó alsó fokára, majd legerősebb számában, a 400 gáton élete második legjobb idejével a második helyen ért célba, vagyis ő sem tudta megvédeni bajnoki címét. Szabó Dániel a 200 méteren vigasztalódhatott volna, az előfutamban verte a mezőnyt, azonban a döntőt nem tudta befejezni.

Az ob végére maradt a férfi kalapácsvetés, melyben Halász Bence (Dobó SE) 79,88 méteres egyéni csúccsal nyert, az arakos Pásztor Bence két érvényes kísérletéből az egyikre 69,97 métert hajított, ezzel hatodik lett. A női 4x400 méteres váltófutásban a GEAC és az SVSE mögött az ARAK Zsiga Mónika, Enesei Rita, Takács Boglárka, Mátó Sára alkotta stafétája a harmadik helyen ért célba Mátó Sára kiváló hajrájának köszönhetően, idejük: 3:48.29 perc.

– Olyan a bajnoki szereplés, mint ez az év maga. Bizonytalan volt a felkészülés, s ez rányomta bélyegét az idény eleji ob-ra – mondta Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztályvezetője.

Mohai Regina (középen) egyéni csúcsot futott Fotó: Kricskovics A.

– Van, akinek jobban sikerült, van akinek kevésbe, az éppen aktuális állapotnak megfelelő eredmények születtek. Majdnem mindenki kihozta magából a maximumot, de elmaradtunk a várakozásoktól. Nem egy felépített versenyszezon csúcsversenye volt. Inkább a szeptember eleji csapatbajnokság országos döntőjét tűztük ki a fő versenynek idén. A fiataloktól az ob-n még nem várhattunk komoly eredményt, Mohai Regina egyéni csúcsa azonban kiemelkedett 400 gáton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában