Vereség a nyitányon

2020.08.03. 19:44

A hajrában úszott el a veszprémi összecsapás

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában az 58. perctől emberelőnyben futballozó MOL Fehérvár FC II pont nélkül maradt.

Krebsz András

Somogyi Richárd (b) több fejpárbajt is megnyert, Rónaszéki Botondon is felülkerekedett Fotó: Penovác K.

A kezdő sípszót követően rögtön magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, ám az első húsz percben mindössze Nagy lövése jelentett némi veszélyt Kovács kapujára. A 21. minutumban aztán góllá érett az égszínkék mezesek fölénye. Somogyi remek cselt követően balról a kapu elé tekert, a labda a menteni igyekvő védőkről Gálfi Zoltán elé került, aki közvetlen közelről a hálóba lőtt, 1-0. Támadásban maradtak a veszprémiek, a félidő hajrájához közeledve ismét Somogyihoz került a játékszer, a középpályás ezúttal a beadás helyett a lövést választotta, a 20 méteres löketet a jól helyezkedő Kovács hárította. Amikor már mindenki a szünetet várta, Rádai remekül hozta helyzetbe a Ferencváros U19-es együttesétől érkező Papp Marcellt, aki kapásból a rövid sarokba lőtt, 1-1.

Somogyi Richárd (b) több fejpárbajt is megnyert, Rónaszéki Botondon is felülkerekedett Fotó: Penovác K.

A térfélcserét követően a legjobb pillanatban egalizáló Toldi-legények jöttek ki harapósabban a pályára. Az alacsony (19,3) átlagéletkorral kezdő piros-kékeknek többször is sikerült zavarba hozniuk az ellenfél védelmét, ám komoly lehetőség mégis Kovács kapuja előtt adódott: egy elvégzett sarokrúgás után Varga fejesét óriási bravúrral védte a fehérvári hálóőr. Nem sokkal később emberelőnybe kerültek Toldi Gábor tanítványai. Hajdinger és Deczki futottak versenyt, a veszprémiek kapusa a tizenhatoson kívül szabálytalankodott a fehérvári játékossal szemben, Molnár zsebéből azonnal előkerült a piros lap. Deczki helyére a 17 éves Héninger Bendegúz állt, aki azon kívül, hogy rögtön bemutatott egy védést Major szabadrúgásánál, Papp közeli ziccerét is hárítani tudta. A 77. percben ismét góltól mentette meg csapatát a cserekapus: Hajdinger lépett ki a hazai védők közül, majd egészen a tizenhatos vonaláig vezette a labdát, a ziccert azonban nem sikerült értékesítenie. A sok kihagyott helyzet végül megbosszulta magát, kevéssel a lefújás előtt egy kapu előtti kavarodás végén Krebsz Máté elemi erővel vágott a bal sarokba, 2-1.

– Nem kezdtünk jól, a bekapott gól után azonban bátrabban futballoztunk, ennek eredményeként sikerült egyenlítenünk. Hiába domináltunk a második félidőben, nem sikerült kihasználnunk a helyzeteinket. Még a tanuló időszakban vagyunk, ám eközben is teljesítenünk kell, ami nem könnyű feladat a fiatalok számára – mondta Toldi Gábor az összecsapást követően.

Jegyzőkönyv

VLS Veszprém–MOL Fehérvár FC II 2-1 (1-1)

Városi Stadion, 500 néző, vezette: Molnár Attila.

Veszprém: Deczki – Varga Á., Dobsa, Gulyás, Major N., Gálfi (Molnár B., 73.), Somogyi, Kovács D., Nagy R. (Rédling, 91.), Krebsz, Sárossy (Héninger, 60.). Vezetőedző: Pető Tamás.

Fehérvár II: Kovács D. – Tóth A., Illés R., Hajdinger, Horváth B. (Tóth B., a szünetben), Molnár, Papp (Szileszki, 88.), Dinnyés, Rádai, Rónaszéki, Major (Menyhárt, 75.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gólszerző: Gálfi (21.), Krebsz (87.), ill. Papp (45.)

Kiállítva: Deczki (58.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában