edzőváltások

2020.07.09. 08:00

Mélyreható változás a martoni fociban

A Martonvásár SK élén Kápolnai Csabát a klub régi játékosa, Kozma László váltotta, míg a kispadon a vezetőedző Patkós Csaba helyén egy ugyancsak korábban a csapatban játszó, de eddig 13 éve a Főnix FC utánpótlásában dolgozó Kovács Attila dirigálja a megyei I. osztályú gárdát.

Káldor András

Kovács Attila irányításával már elkezdték a munkát

Fotó: a klub

Július utolsó napjaiban tartott közgyűlést az MSK, melyen szép számmal jelentek meg vezetők, játékosok és a szurkolók egyaránt. A korábbi vezetés jelezte hogy a jövőben nem kívánja tovább folytatni a munkát, ezért új vezetőségi tagokat választott az egyesület. A jelenlévők egyhangú szavazással Kozma Lászlót választották elnöknek, elnökségi tagnak Kővári Krisztiánt és Süle Barnát.

Az új vezetés megköszönte Kápolnai Csabának ajándékkal kedveskedve az egyesületnél végzett huszonöt éves munkáját, ahol előbb mint főszponzor, később mint elnök látta el a feladatokat. Legnagyobb sikere a felnőtt csapat NB III-ba juttatása volt, és néhány éve az Amatőr Kupa döntőjében való részvétel.

Az új vezetés nem sokat tétlenkedett, Kozma László tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a felnőtt csapat továbbra is a megyei I. osztályban szerepel, és mint idáig is, az öregfiúk csapat is az MSK-hoz fog tartozni. Az utánpótlás csapatokat pedig továbbra a Tóth Balázs vezette Martonsport Kft. biztosítja. Kozma kitért arra is hogy a közeljövőben szorosabbra kívánja fogni a két egyesület együttműködését is.

Kovács Attila irányításával már elkezdték a munkát
Fotó: a klub

– Nagyon régi a kötődésem a csapathoz, martonvásári lévén tagja voltam annak idején a megye egyet nyert együttesnek, mely feljutott az NB III-ba. Megfordultam a megyeválogatottban, majd később az elnökségben is dolgoztam Kápolnai Csaba mellett. Nem szerettük volna, hogy megszűnjön a klub, és Kővári Krisztiánnal, valamint Süle Barnával vállaltuk azt, hogy felszínen tartjuk az egyesületet. Szeretnénk jó kapcsolatot ápolni az önkormányzattal, melytől kaptunk arra ígéretet, hogy támogatni, segíteni fognak bennünket. Szabó Tibor polgármester sem akarta, hogy ne folytatódjon a labdarúgóélet a településen, mert Minarik Ede szavaival élve „kell egy csapat”, amely vasárnaponként kifut a gyepre!

Ennek a csapatnak a klubvezetés megújulásával új szakvezetője lett, Kovács Attila váltotta a kispadon azt a Patkós Csabát, aki húsz évig segítette tudásával a város labdarúgását.

Kovács nem ismeretlen a martoni szurkolók körében, mivel 2004 és 2009 között a felnőtt csapat játékosa volt, és kedden már edzést is tartott a csapatnak.

– Egyértelmű kihívásnak érzem ezt a munkát, mert eddig felnőtt csapatot nem irányítottam, mindenesetre kíváncsian várom a feladatot, tisztában vagyok azzal, hogy más lesz felnőttekkel foglalkozni. A keretet meg kell ismernem, és azt sem szabad elfelejteni, hogy mióta én itt játszottam, hatalmas fejlődésen ment át a város, a klub. Adott minden a színvonalas focihoz, heti három edzéssel készülünk a bajnokságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában