női tenisz Szuperliga

2020.07.09. 21:43

Megvan a bronz – Fiatalítás után is dobogón zárt a Kiskút TK

A női tenisz Szuperliga zárófordulójában a Budaörs ellen a bronzérem megszerzése volt a Kiskút Tenisz Klub játékosainak célja, amit végül maradéktalanul teljesítettek.

Dévai Nándor Csaba

A tét ellenére sem remegett meg a fehérvári lányok keze

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A csütörtökig megrendezett négy fordulóból csupán egyszer hagyta el győztesen a játékteret a Budaörs, mégpedig az ellen a Százhalombatta ellen, akiket a Kiskút 5-2 arányban intézett el. A párharc esélyesének így a hazai, fehérvári teniszezők számítottak, bár kérdéses volt, mennyire sikerült lelkileg feldolgozni a hétfői, MTK elleni, majd a szerdai, és jóval nagyobb meglepetésfaktorral bíró Sportmánia-PVTC elleni fiaskót.

Mint utóbb kiderült, nem törte meg a hazaiakat a két vereség, és a nem várt nehézségek ellenére is sikerült jó teljesítményt nyújtani.

A tét ellenére sem remegett meg a fehérvári lányok keze
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Folytatva az elmúlt fordulók sormintáját, rögtön az első meccs super tie breakbe torkollott, Fárbás Réka nem jutott dűlőre a budaörsi Jánosi Luca ellen, 7:6, 1:6 után jöhetett a mindent eldöntő játszma. A ráadásban a vendégek játékosa bírta jobban a nyomást, és 7:10 arányban behúzta a játékot, ezzel a mérkőzést is. Kovács Zita révén azonnal javították a botlást a fehérváriak, 7:5, 6:0-s eredménnyel győzte le Szabó Laurát. Ezt követően sajnálatos esemény szakította félbe a játék menetét, a Punyi Annával viaskodó Pirók Alexa egy 5:7-re elveszített első játszma után rosszullét miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet. Az így előnyhöz jutó budaörsi kedélyeket Udvardy Luca hűtötte le kissé, mikor 6:1, 6:1 arányban felülmúlta Budai Enikő Annát. 2-2-es állásnál kulcsfontosságú volt, hogy melyik együttes fordulhat előnnyel a párosokra, Badics Mila pedig tett róla, hogy a Kiskút szurkolói örülhessenek: Kótány Katica ellen győzött 6:0, 6:0 arányban.

Bondár Anna újabb érmet ünnepelhet társaival
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 3-2-es fehérvári előnyről induló páros küzdelmekre fordulva a Kovács Zita–Udvardy Luca páros kezében volt a párharc sorsa, a fehérvári hölgyek pedig nem is hibáztak: az első szettben simán, 6:1-re, a másodikban szoros csatában, 7:6-ra győztek, amivel eldőlt, hogy a Kiskút TK szerzi meg a 2020-as Szuperliga bronz­érmét. Az utolsó, immáron tét nélküli mérkőzésen a Fárbás Réka–Badics Mila kettős ugyan kikapott, de a fő cél teljesült: győzelemmel és éremmel zárta a Kiskút a Szuperligát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában