pafc

2020.07.16. 07:40

Izzasztó tréningeket ígér az újonc, Balajcza Szabolcs

Balajcza Szabolcs a Puskás Akadémia FC kedvéért hagyta el az Újpestet. Információk szerint már áprilisban, a labdarúgó-bajnokság kényszerszünetében közeledtek az álláspontok az egykori kiváló kapus és a Vál-völgyi csapat vezetősége között.

Kecskés Zoltán

Balajcza Szabolcs első benyomásai pozitívak a klubról Fotó: PFLA

A fővárosban az UTE kapus­edzőinek volt a főnöke, valamint a nevét viselő kapusiskolában okította a nebulókat. Nagyon büszke arra, hogy a munkájára az NB I bronzérmese, a Puskás Akadémia is felfigyelt. Szerdán pedig már meg is kezdte a munkát új együttesénél. A Puskás Akadémia FC honlapján nyilatkozott Balajcza Szabolcs.

Balajcza Szabolcs első benyomásai pozitívak a klubról Fotó: PFLA

– Volt egy nagyon jó hangulatú megbeszélésem a vezetőedzővel, Hornyák Zsolttal. Nagyon pozitívak az első benyomásaim. Polonkai Attilát, Vanczák Vilit már régebb óta ismertem, úgyhogy bízom benne, hogy olyan helyre kerültem, ahol tovább fejlődhetek szakmailag. Arra különösen büszke vagyok, hogy a munkám keltette fel a klub és Tóth Balázs sportigazgató érdeklődését.

Mint elmondta, a Puskás Akadémiának nagyon jó kapusai vannak, így remek játékosokkal dolgozhat együtt.

– Hegedüs Lajost mindenki ismeri, több száz meccse van már az első osztályban, rutinos, jó hálóőrnek tartom. Ott van azonban Tóth Balázs is, aki egyenesen berobbant a kapuba, nagyon jó teljesítményt nyújtott a bajnokság véghajrájában, a karantént követő időszakban. Egyet ígérhetek, meg fognak izzadni a srácok. A filozófiámból adódóan fontosnak tartom, hogy kellő erővel, dinamikával és gyorsasággal dolgozzon egy kapus, a megfelelő lábjáték és koncentráltság mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában