35 milliós beruházás

2020.07.25. 07:10

Futballpályát avattak Sárosdon

A megyei I-es élcsapattal rendelkező településen átadták a 35 milliós beruházással készült műfüves kispályát, amit azonnal birtokba is vettek a gyerekek.

Horog László

Hátul: Dunkl Gergely polgármester (balra), Varga Gábor és az FMLSZ igazgatója, Schneider Béla

Fotó: Horog László

– Nagy nap ez a falu életében. Ugyanis korábban gondolni sem mertünk volna ilyen műfüves pályára. A sport infrastruktúrája tekintetében ismét hatalmasat léptünk előre – mondta köszöntőjében a település első embere, Dunkl Gergely. Hozzátette, évek óta szerették volna ezt a fejlesztést, azonban a 20-szor 40 méteres, palánkkal rendelkező pálya létrehozásához szükséges 30 százalékos önerőt a település nem tudta kigazdálkodni.

– Nagy köszönet az FMLSZ igazgatójának, Schneider Bélának, aki a Magyar Labdarúgó-szövetség döntéshozó testülete elé terjesztette a kérésünket, ami meghallgatásra lelt, 10 százalékos önrészt kellett biztosítania az önkormányzatnak, ami egyáltalán nem mindegy. Tavaly adtuk be a pályázatunkat, a tavasszal lezajlottak az előkészületek, a terveztetés, június első hetében megkezdődött a kivitelezés, egy hónap alatt minden elkészült, nagy öröm, hogy a gyerekek már birtokba is vehetik. Hétfőn, július 20-án volt a műszaki átvétel, a kivitelező szép munkát végzett.

Több civil szervezet működik Sárosdon, a sportolókat kiemelten kezelik, akadnak erős emberek, lovasok, horgászok, természetesen a foci a legnépszerűbb. Több nyári tábort szerveznek a napokban, érthetően a futballisták mozgatják meg a legtöbb nebulót.

Hátul: Dunkl Gergely polgármester (balra), Varga Gábor és az FMLSZ igazgatója, Schneider Béla
Fotó: Horog László

– Közel száz gyerek szerepel a különböző csapatokban, tehát a pálya maximális kihasználtsága biztosított. A focipályán további fejlesztések következnek, a taónak köszönhetően az utóbbi években megújultak az öltözők, az emeleten jelentős közösségi teret alakítottunk ki, a műfüves kispálya mellett létrejött rézsűn lelátót tervezünk, valamint a füves pálya mellett is, a fehérvári Városgondnokságtól kaptunk kétszáz széket, amit korábban használtak a Sóstói Stadionban. A helyi vállalkozók a klub mellé álltak, továbbra is pályázunk forrásokra, rengeteg tervünk van.

A terület országgyűlési képviselője, Varga Gábor, valamint az FMLSZ igazgatója, Schneider Béla egyaránt elmondta, nagy öröm, hogy a társasági adókedvezménynek hála épülnek, szépülnek a létesítmények. Megtörtént a szalagátvágás, majd a gyerekek elözönlötték a miniarénát. A helyi futballklub – amely az utóbbi években rendre ott van az élmezőnyben, érmes pozícióban – vezetője, Németh Roland nem titkolta, az NB III-as szereplést célozzák meg, az utánpótlás-nevelés példaértékű, ezért különösen nagy szükség volt a kispályás edzéslehetőségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában