az első idegenlégiós

2020.07.28. 14:00

Északról erősítenek a Titánok

Riku Tiai­nen személyében megérkezett az első idegenlégiós a Fehérvári Titánok jégkorongcsapatához.

Dévai Nándor Csaba

Először korongozik majd Tiainen külföldön

Fotó: jatkoaika.com

Alakul a magyar bázisú Erste Liga rajtjára készülő Fehérvári Titánok kerete, amelyhez Reiter Attila és Németh Kristóf után ezúttal egy idegenlégiós csatlakozott. A finn, jobb szélsőként bevethető Riku Tiai­nen hazája másodosztályából, a KeuPa HT együttesétől igazolt Fehérvárra, amelynek színeiben a legutóbbi idény 36 mérkőzésén 18 pontot jegyzett. Ez lesz az első alkalom a 24 esztendős játékos pályafutásában, hogy nem szülőhazájában kergeti majd a pakkot, Jyp akadémiájáról kikerülve folyamatosan finn csapatok jelentkeztek be érte – az első osztályban is bemutatkozott már egy mérkőzés erejéig.

Először korongozik majd Tiainen külföldön
Fotó: jatkoaika.com

– Erősségem, hogy magas vagyok, és véleményem szerint jó vagyok védekezésben, illetve támadásban is. A védekező harmadban is megtalálom a helyemet, és mindig segítek a csapattársaimnak. A célom a következő szezonra, hogy minél több győztes mérkőzéshez hozzájárulhassak a tudásommal. Szeretnék a karrieremben magasabb szintre lépni, úgy gondolom, ez megfelelő hely erre, már nagyon várom a kezdést – nyilatkozta Tiainen a klub honlapjának.

További hír a fehérvári jégkorong háza tájáról, hogy szerdán 17 órai kezdettel újabb online szurkolói kérdezz-felelekre kerül sor Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnökének, valamint Szélig Viktor általános igazgató részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában