röplabda

2020.07.08. 22:35

Edzőtáborban a válogatottak

A röplabda utánpótlás válogatottak eredetileg áprilisban játszottak volna Európa-bajnoki selejtezőket, ám ezeket törölték. A nemzetközi szövetség azonban egyelőre nem mondott le a korosztályos Eb-k megrendezéséről, amelyekre a ranglisták alapján az első 12 szerez kvalifikációt.

Káldor András

Kiss Annára fontos feladatok várnak a válogatottban

Fotó: MÁV E.

Körképünkben elsősorban annak néztünk utána, hogy melyik válogatottnak mi lesz a programja, és hogy mekkora az esély az esetleges Európa-bajnoki részvételre.

A fiúknál az U20-as együttes a 25. helyen áll a rangsorban, így az Eb-részvételük esélytelen, ezért számukra nem szervezett programot az MRSZ. Az U18-asok a 14. helyezettek, Szolnokon készülnek július 1-től egy hónapig, ami bővül, ha döntősök lennének. Ennek a keretnek tagja a MÁV Előre-BERICAP csapatából Szentesi Bálint és Tóth Kristóf.

Kiss Annára fontos feladatok várnak a válogatottban
Fotó: MÁV Előre-BERICAP

Az U16-osok a 16. helyen állnak a listán, Kelemen István januári lemondása után sokáig kérdés volt, hogyan alakul a csapat sorsa. A Szakmai Kollégium javaslatára és az elnökség döntése alapján a Dunaújvárosi Röplabda Akadémia vezetője, a Dunaferr SE mestere, Tomanóczy Tibor vette át a csapat irányítását, akinek segítője Beregszászy Szabolcs lesz. A gárda Rácalmáson kezdi a programot július 7-én, majd Dabason folytatja július 27-től augusztus 14-ig.

A lányoknál az U19-esek vannak a legjobb helyzetben, mert a szlovénokkal holtversenyben a 13. helyen állnak a rangsorban, itt Kiss Anna képviseli majd a fehérvári színeket. Horváth András vezetésével július 1-jén kezdenek Szigetszentmiklóson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában