Nem sikerült javítani a hétfői vereséget

2020.07.08. 22:18

Bronzcsata jön a tenisz Szuperligában

A női tenisz Szuperliga negyedik fordulójában az ezüstérem volt a tét a Kiskút Tenisz Klub Sportmánia-PVTC elleni mérkőzésén, amely szoros csatában vendég sikerrel zárult.

Dévai Nándor Csaba

Udvardy Luca ezúttal nem talált fogást ellenfelén

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ismerős arcok jelentek meg az ellenfél sorai közt a Kiskút Tenisz Klub épületében, mikor a korábban Fehérváron teniszező Drahota-Szabó Dorka, Susányi Zsófia és Zádori Réka megérkezett a komplexumba. Nem sok idejük volt nosztalgiázni a most már szegedi–pécsi vegyes csapatban versenyző hölgyeknek, rögtön az első mérkőzésen Drahota-Szabó egy rendkívül kiélezett összecsapást vívott Kristina Kucovával. A fehérváriak játékosa 7:5-re hozta az első játszmát, amit aztán Drahota-Szabó egy sima 2:6-tal bosszult meg. Jöhetett a szuper tie break, amely 10/6 arányban hazai sikert hozott. Ennél jóval egyoldalúbb volt a Bondár Anna–Bartha Panna összecsapás, amely során a világranglistán jelenlegi 279. helyét javítani kívánó Bondár 6:0, 6:0-val lépett túl ellenfelén.

A női tenisz Szuperliga negyedik fordulójában a szegedi–pécsi Sportmánia-PVTC ellen vívtak meg a Kiskút TK versenyzői, akiknek végül nem sikerült javítani a hétfői, MTK elleni vereséget.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fordulópontot Udvardy Luca és annak a Zádori Rékának a párharca hozta el, aki tavaly a Győr ellen fontos mérkőzést bukott fehérvári szempontból. A korábbi párharcok során több remek mérkőzést megvívó, 14 esztendős Udvardy nem talált fogást ellenfelén 2:6, 2:6 arányban győzött végül Zádori. Ezt követően Susányi Zsófia keze sem remegett meg volt csapata ellen, és Tóth Kata felett aratott 0:6, 0:6-os győzelme révén 2-2-re alakította a párharc állását. A párosok előtti utolsó összecsapás sem hozta vissza a fehérváriak lendületét, Badics Mila 3:6, 7:6-ot követően szuper tie break során 5:10-re kapott ki Lukács Líviától.

Udvardy Luca ezúttal nem talált fogást ellenfelén
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A párosoknak egymeccses előnnyel nekivágó vendégek a folytatásban sem engedtek ki, sőt, a Bondár–Udvardy kettős meglepően komoly különbséggel, 4:6, 1:6-ra kapott ki. Fárbás Réka Kristina Kucova oldalán elszenvedett 4:6, 3:6-os veresége tette fel az i-re a pontot, a Sportmánia-PVTC az ezüstért, míg a Kiskút TK a bronzért küzdhet a zárónapon.

A tavalyi eredményt megismételve idén is harmadik helyen zárhat a Kiskút Tenisz Klub
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fehér Tamás, a fehérváriak csapatmenedzsere a párharcot követően úgy nyilatkozott, szeretnének emelt fejjel, győzelemmel búcsúzni az idei kiírástól. Erre csütörtökön, 11 órai kezdettel a Budaörs ellen lesz lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában