Gyurcsó szívesen maradt volna

2020.07.05. 21:35

Bizonytalan jövő

A Puskás Akadémia saját nevelésű játékosa nem tudja, hogyan alakul a jövője, miután egyéves kölcsönszerződése lejártával visszatért a horvát Hajduk Splithez.

Kecskés Zoltán

Gyurcsó Ádám (jobbra) pályafutása több mindentől függ

Fotó: PAFC

Gyurcsó Ádám a 18-szoros válogatott szélső az M1-nek nyilatkozott a jelenlegi helyzetéről. Mint mondta, nem történt semmi rendkívüli, puhatolózás volt, de tárgyalásig nem jutottak el a magyar bronz­érmes klubbal, majd szóltak a horvát Splitből.

– Többször is hangoztattam, hogy szívesen maradtam volna. A Puskás Akadémiánál nagyon jó társaság jött össze, s mindenkivel jó volt a kapcsolatom. Nem zárkózom el attól, hogy itthon folytassam a pályafutásomat. Nyilván ebben már közrejátszik a család is, van egy másfél éves kislányom. Meglátjuk, hogyan alakul a sorsom. Mindenáron nem jönnék haza, de így, hogy már van a pici, azért sokkal jobban átgondolja az ember, hogy mi lenne a legmegfelelőbb megoldás – nyilatkozta a szélső, majd hozzátette, érez magában akkora erőt, hogy külföldön is megállja még a helyét.

Gyurcsó Ádám (jobbra) pályafutása több mindentől függ
Fotó: PAFC

– Nem tudom, mi vár rám a Splitben, egyelőre nem tudok semmi konkrétat. Amikor eljöttem, egy teljesen más stáb volt ott, ha jól tudom, a vezetőségben is történt változás, most új szakvezető is van, ugyanakkor nekem már csak egy évig érvényes a szerződésem. Köztudott, hogy ott inkább a fiatal játékosokat részesítik előnyben, amivel semmi probléma nincsen, hiszen ez a klub filozófiája – folytatta a 29 éves támadó.

Hangsúlyozta, hogy helyzetét még az is befolyásolhatja, hogy klubja hol végez a bajnokságban, még négy forduló van hátra. Az első két hely Bajnokok Ligája-, a harmadik és negyedik pozíció pedig Európa-liga-selejtezőt ér. A csapata jelenleg a negyedik helyen áll, mindösszesen három pontra a második NK Lokomotiva Zagrebtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában