Az első játékrész döntött

2020.07.12. 21:07

Az első osztályba igyekvő Vasas otthonában kapott ki a Csákvár

Második felkészülési mérkőzésükön belekóstoltak az Aqvital FC Csákvár labdarúgói, milyen nehéz dolguk lesz a megerősödött NB II.-ben az elkövetkező idény során.

Dévai Nándor Csaba

Hatékonyan használta ki a Vasas a csákvári védelem hibáit Fotó: KRI

Aligha volt csapat, amely csalódottabb volt a szezon korai lezárásával a Vasasnál. Az angyalföldi alakulat a harmadik helyen, hét ponttal lemaradva állt a második, feljutást érő pozícióban álló Budafoktól a lefújás pillanatában, így a hatszoros magyar bajnok együttes jövőre is a másodosztályban szerepel majd. Nem tervezik hosszúra viszont az ottlétet, erre utal legalábbis a klub aktivitása az átigazolási piacon: a teljesség igénye nélkül Litauszki Róbert (Újpest), Sillye Erik (Ferencváros) és Pekár László (Mezőkövesd) is aláírt a piros-kékekhez.

Hatékonyan használta ki a Vasas a csákvári védelem hibáit Fotó: KRI

Az első felkészülési mérkőzés alkalmával a Tatabánya ellen magabiztos, 6-0-ás sikert arató csákváriakra így ezúttal egy jóval nehezebb kihívás várt, ám annak fényében, hogy milyen erős lesz a másodosztály mezőnye, ez mindenképpen hasznos tapasztalat volt.

Lendületesen indítottak a felek, veszélyes hazai támadás után Daru Bence iramodott neki az ellenfél térfelén, a kapus mellett is elhúzta a labdát, ám mire lőni tudott volna, túlságosan kisodródott, így lövését hárítani tudták. Két perccel később ismét Daru jelentkezett, egy jobb oldali szöglet utáni ollózása azonban méterekkel elkerülte a hazai kaput. A 14. percben érkezett az első igazán komoly hazai helyzet, Szedlár Zoltán indításából Vernes Richárd lőtt, a labda viszont a keresztlécről kifele pattant. Három perccel később már a szerencse sem menthette meg a csákvári együttest a kapott góltól: Kleisz Márk beadását Szedlár bólintotta Markek Tamás kapujába, 1-0. Villámgyorsan és kíméletlenül használta ki a Vasas a gól okozta sokkot, és a 19. percben Balajti Ádám védőjét becsapva lőtt a jobb alsó sarokba, kettőre növelve csapata előnyét, 2-0. Megint csak két perc telt el, mikor Vernes 11 méterről eleresztett lövését kellett Markeknek vetődve hárítania, meccsben tartva csapatát. Jókor jött az ivószünet Visinka Ede együttese számára, azonban egy kósza vendég helyzet után újabb hazai találat érkezett: a 35. percben Balajti passzából Vernes lőtt, a kipattanó pedig éppen Balajtihoz került vissza, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia, 3-0. A játékrész legvégére jutott még egy csákvári lehetőség, Mim Gergely löketét hárította bravúrral Ivan Rados.

 

A meggyőző, háromgólos hazai előnyről induló folytatás első lehetősége is a piros-kékek előtt adódott, a rendkívül agilisan futballozó Vernes szép egyéni akció után lőtt kevéssel kapu mellé. Nem sok hiányzott a csákvári szépítéshez az 57. percben, amikor Nándor Botond lövését kellett Radosnak spárgázva kitolnia, két perccel később viszont már megszületett a becsületgól. Baracskai Roland ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, Oláh Gábor játékvezető tizenegyest adott, Madarász Viktor pedig a jobb felsőbe bombázva értékesítette azt, 3-1. Nem sokon múlt, hogy a hazai példát követve az első találatot gyorsan kövesse a második: a 60. percben Madarász szögletét követően Papp Milán fejelt centikkel a kapu mellé. Az utolsó fél órában kevesebbszer próbálkoztak már a felek, a 77. percben a Markek helyére beálló Zelizi Patrik hárította Hinora Kristóf löketét. Baracskai 88. percben eleresztett, két méterrel a kapu felett elsuhanó lövése zárta a találkozót, amely így 3-1-es hazai győzelemmel ért véget. Visinka Ede tanítványai legközelebb szerdán Felcsúton, a Topolya ellen játszanak 18 órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV

Vasas FC–Aqvital FC Csákvár 3–1 (3-0)

Illovszky Rudolf Stadion, 200 néző. V.: Oláh G. (Nagy M., Sinkovicz D.).

Vasas: Rados – Terbe, Tóth B., Csató, Kiss-Szemán – Hidi M. – Kleisz,

Szatmári – Szedlár, Balajti, Vernes. Cserék: Szmola, Bánfalvi, Köböl, Kovács

M., Kapornai B., Hinora, Viczián, Ujvárosi, Farkas B., Litauszki. Vezetőedző:

Bene Ferenc.

Csákvár: Markek (Zelizi) – Major, Albert I., Kocsis B. (Nándori), Koch

(László) – Mim (Posztobányi), Mészáros D. (Vörös), Madarász – Sejben

(Papp M.), Daru (Gambayar), Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede.

Gól: Szedlár (18.), Balajti (19., 35.), ill. Madarász (59., büntetőből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában